изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:30 EEST
МВнР: Освободен е българинът, отвлечен в Нигерия    
Новини София. Българинът, отвлечен в Нигерия, е бил освободен в неделя вечерта, 30 ноември – това съобщи за Агенция “Фокус” Драговест Горанов, говорител на Министерството на външните работи. Българинът е освободен от похитителите и в момента дава показания пред полицейските и другите власти, помогнали за освобождаването му.


„Очакваме, че довечера или утре най-късно той ще бъде в столицата на Нигерия и там ще се срещне с представителите на българското посолство, пред които ще разкаже подробности”, каза Драговест Горанов.
„В момента не съобщаваме нито името му, нито подробностите около неговата работа, за да се спестят главоболията на семейството му, да не се контактува с тях, докато той самият не се появи и не разговаря с медиите” – посочи Горанов.

Агенция “Фокус” припомня:
На 20 ноември 2008 година неизвестни лица са отвлекли в Нигерия български гражданин. „По молба на близките не съобщаваме неговото име и повече подробности по инцидента” - се казва в изявление на говорителя на МВнР Драговест Горанов, изпратено до медиите.
В Нигерия българският гражданин е работил за чужда фирма. Информацията за отвличането е била подадена в българското посолство в Абуджа от служители на компанията, за която той работи.
Българската мисия в нигерийската столица е помолила писмено и настоятелно Министерството на външните работи на Нигерия и щатските власти за предприемане на всички необходими действия за бързото решаване на случая.
Министерството на външните работи на Р България нееднократно е отправяло съвети към българските граждани да се въздържат от пътувания в Нигерия.
 


Сходни връзки

МВнР: Освободен е българинът, отвлечен в Нигерия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди