изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 10:13 EEST
Двама простреляни – един убит в Димитровград (ОБЗОР)    
Ред и сигурностДимитровград. Двама души бяха простреляни тази нощ в Димитровград. 27-годишният Бейтула Юсуф е открит с два куршума в главата. 19-годишната му съпруга също е простреляна с два куршума в главата и е била приета в изключително тежко състояние и с опасност за живота в Пловдивската нерврохирургия. Жената е с увреждания на мозъка и е била оперирана.

Сигналът е подаден в Центъра за спешна неотложна медицинска помощ /ЦСНМП/-Димитровград от брата на жертвата. От ЦСМП са уведомили полицията за инцидента. Пристигналата на място оперативна група открива жертвите в дома им на димитровградската улица “Гео Милев”. В спалнята на апартамента полицейските служители намират жената Н.М. в тежко състояние с два куршума в главата, а трупът на съпруга й – в хола на дома. Убитият Бейтула Юсуф има четиригодишен син от предишен брак, който не е бил в апартамента по време на убийството. По думите на съседите на жертвата, мъжът се е занимавал с продажба на коли. Те описват Юсуф като тих и сдържан човек. По време на пресконференция в Димитровград този следобед стана ясно, че в Стара Загора са били задържани двама души, заподозрени за убийството. Задържани са 42-годишният Н. Д. от Хасково и 19-годишният П. С.. Двамата под предлог, че искат да купят кола са влезли в жилището на жертвата. По-възрастният мъж е застрелял Бейтула Юсуф, след което е застрелял и спящата съпруга. Н. Д. има 16 присъди и около 20 криминални регистрации. Последната присъда си е излежал в началото на тази година. Той е осъждан предимно за кражби и противозаконни отнемания на автомобили. По-малкият задържан е с една присъда. Според директора на Областната дирекция на полицията в Хасково Атанас Ненков заподозреният за убийството е бил известен като любител на руските автомобили, крадял предимно “Лади” и “Жигули”, продавал газовите им инсталации, а останалото давал за скраб. Оръжието, с което са стреляли, е “Браунинг” 7.62 мм със заглушител и е открито при личен обиск у 42-годишния мъж. След убийството двамата мъже са взели на заем автомобил от приятел и са заминали за Стара Загора. До момента се счита като предполагаем мотив за убийството, че двамата са били провокирани за грабеж, предвид това, че убитият търгува с автомобили и има пари от тази дейност. В пълнителя му на пистолета са отрити шест патрона и още 11 допълнителни. Оръжието е незаконно притежавано. Атанас Ненков заяви, че арестът е станал днес около 14.30 часа. Жертвата е криминално проявен – регистриран е за шофиране на автомобил след употреба на алкохол и не се е познавала с убийците. В задържаните не е открита голяма сума пари.
Зам.-директорът на Университетската болница в Пловдив д-р Константин Зисов съобщи, че шансовете за оцеляване на простреляната жена са около 1 %. Състоянието й е изключително критично, тъй като куршумът е влязъл дълбоко и пораженията са тежки.
Двамата задържани ще бъдат конвоирани под охрана към Областната дирекция на полицията в Хасково и ще бъде предложено постановяване на мярка постоянно задържане. Предстои те да бъдат разпитани пред съдия.
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Двама простреляни – един убит в Димитровград (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди