изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:09 EEST
Симеончо-Хасанчо е емир на Сахара    
Новини “Я салам, мулай Хасан, я салам, я салам!” Така с песни за здравето на принца, зурни и тарамбуки бе посрещнат в Южно Мароко Симеон-Хасан, син на княгиня Калина и внук на цар Симеон Втори.

"Това е емирът на Сахара, обявиха представители на сахрауитските племена в района на Тан-Тан, пише "24 часа". В края на ноември там се проведе традиционен фестивал, възроден от царския зет Китин Муньос и княгиня Калина под егидата на ЮНЕСКО. България бе обявена за държава - почетен гост, и заради това българският цар присъства лично на фестивала.
Симеон Втори спа две нощи в бедуинска палатка сред пясъците, където бяха опънати още 150 шатри. Китин, Калина и малкият Симеончо също опитаха бедуинските условия. В съседство бе и шатрата на заместник-министъра на културата Надежда Захариева.
Последния ден Симеончо-Хасанчо, който усилено изучава български и арабски, взе и първи уроци по гайда и тамбура с помощта на музиканти от училището в Широка лъка. dir.bg
 


Сходни връзки

Симеончо-Хасанчо е емир на Сахара | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди