изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:55 EEST
3 ДЕКЕМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ХОРАТА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ    
Новини

ОТКРИВАТ ЦЕНТЪР ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ КЪМ ОБЛАСТНИЯ СЪЮЗ НА ИНВАЛИДИТЕ

Днешния Международен ден на хората с увреждания ще бъде отбелязан с откриването на нов Център за рехабилитация, който ще работи към Областния съюз на инвалидите и сдружение "Надежда". Това съобщи за НДТ председателят на организацията Олег Темелков.



Центърът включва кабинет за медицински прегледи и масажи и зала със спортни уреди за рехабилитация. За днес е предвидено официалното откриване, както и отбелязване на Международния ден на хората с увреждания. Поканени са много гости, добави Олег Темелков. Центърът е създаден и оборудван с около 2000 лева - средства на Областния съюз на инвалидите, както и от дарители. В него възрастни хора с увреждания получават безплатни прегледи от кардиолога д-р Росица Матева, както и безплатни масажи.
Около 1400 души от Добрич и региона членуват в Областния съюз на инвалидите, каза още неговият председател. По повод Международния ден на хората с увреждания Олег Темелков пожела да има повече хора, които са съпричастни и отварят сърцата си за дарения. Така ще може поне в някаква степен да бъде улеснен живота на тези, които са в неравностойно положение. Огромна благодарност г-н Темелков отправи към дарителите, които са допринесли за създаването на новия център. Сред тях е и Сърма Стойчева от с. Победа, която е дарила средства за закупуването на единия от уредите за рехабилитация. Г-жа Стойчева е глухоняма и членува в Областния съюз на инвалидите. В същото време председателят на организацията е изпратил писма до 26 работещи фирми в Добрич с призив да помогнат, но никоя от тях не се е отзовала, подчерта той.
Също по повод Международния ден на хората в неравностойно положение вчера клуб "Женски свят" към Демократичния съюз на жените организира концерт под наслов "Един свят за всички". Участваха представители на неправителствени организации на хора с увреждания.
 


Сходни връзки

3 ДЕКЕМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ХОРАТА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди