изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:08 EEST
ДОБРИЧЛИИ - В НЕОБЯТНИЯ СВЯТ НА КНИГИТЕ    
КултураКметът Детелина Николова отправи послание с "Песента на колелетата" на Йордан Йовков

Своите послания, свързани с книгата и четенето, отправиха вчера добричлии в кампанията "Голямото четене" на Българската национална телевизия. Инициативата "Пътуваща библиотека" дойде по обед на площад "Демокрация". Музикалното оформление на проявата бе дело на Духовия оркестър с диригент Стоян Монов и изпълнители от Професионалния фолклорен ансамбъл "Добруджа" с ръководител Стоян Господинов.
Кампанията обикаля в цялата страна. Целта е всеки българин, който желае, да донесе книга от домашната си библиотека и да отправи чрез нея своето послание към останалите участници в инициативата. Кметът на Добрич Детелина Николова участва в кампанията с "Песента на колелетата" на Йордан Йовков. Посланието на Драгомил Георгиев - преподавател в ЕГ "Гео Милев" и ръководител на клуб "Антон Дончев", бе: "Скъпи приятелю, добре дошъл в големия свят на книгата". Той се включи в "Пътуваща библиотека" с книги на Антон Дончев, Иван Тургенев и Красимир Бачков. "Турски приказки" донесе Севда Билхянова от ЕГ. Възпитаничката на същата гимназия Симона Димитрова участва с "Тримата мускетари", а посланието й бе: "Една приказка за чест, достойнство и приятелство, която ме накара да повярвам, че доброто е сред нас и трябва да вярваме". Иван Колев от Финансово-стопанската гимназия "Васил Левски" пък донесе спортната книга "Левски - дългият път към Европа".
Освен това, "Голямото четене" на БНТ избира любимия роман на българските читатели - от цялото световно литературно наследство. На сайта chetene.bnt.bg е публикуван списък на участващите в гласуването романи, както и самият регламент.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧЛИИ - В НЕОБЯТНИЯ СВЯТ НА КНИГИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди