изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:21 EEST
ОЩЕ 40 ЛЕВА ЩЕ ПОЛУЧАТ КОЗЕВЪДИТЕ    
НовиниКозевъдите, получили кредит по силата на Регламент № 1535/2007 г. на Комисията от 20 декември 2007 г. за прилагане на членове 87 и 88 от Договора за ЕО към помощите de minimis, ще бъдат подпомогнати допълнително с 40 лв. кредитен ресурс, реши на свое редовно заседание Управителният съвет на ДФ "Земеделие".

 Козевъдите ще получат и безвъзмездно финансиране от 6 лв. на коза-майка за животно от контролираната част на популацията. Крайният срок за анексиране на финансовата помощ изтича на 5 декември 2008 г.
Решението на УС е мотивирано с обстоятелството, че козевъдството -  като част от млечното животновъдство, не е включено в схемите за национални доплащания през настоящата година.
С решението на УС също така се увеличава с 80 лева кредитният размер за една коза. Променя се и изискването за обезпечаване на кредита чрез записна заповед за кредити в размер до 70 000 лв. Земеделските производители ще усвояват одобрения кредит по сключения анекс еднократно. Задълженията си по тях могат да обезпечат с учредяване на ипотека върху недвижимо имущество, особен залог върху машини и съоръжения, залог на парична сума или банкова гаранция и записна заповед - когато сборът от кредита, получен по първоначално сключения договор и кредита по анекса е в размер до 70 000 лв.
 


Сходни връзки

ОЩЕ 40 ЛЕВА ЩЕ ПОЛУЧАТ КОЗЕВЪДИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди