изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:29 EEST
C УЧЕБНА ПЛОЩАДКА ПО ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ СЕ СДОБИ ЦДГ №10 "СЛЪНЧИЦЕ"    
НовиниУчебна площадка по пътна безопасност бе открита в ЦДГ №10 "Слънчице" в Добрич.

 Тя има и говорящ знак "СТОП", който сам обяснява на децата какво трябва да правят, когато го видят. Площадката е оборудвана и с пътни знаци и светофар със звукова сигнализация за незрящи. Те са мобилни и могат да се използват както за обучение и демонстрационни занятия на външната учебна площадка, така и в занималните на детската градина.
Днес на площадката възпитаниците на ІІІ група на ЦДГ №10 "Слънчице" показаха транспортна култура, научиха и нови правила. Те демонстрираха правилно движение по пътищата с новите си детски мотори. Песни, стихове и състезания по подреждане на пътни знаци във вид на пъзели, управление на тротинетка и велосипед показаха възпитаниците на детската градина пред своите гости. Сред тях бяха началникът на сектор "Пътна полиция" при Областна дирекция на МВР комисар Жулиян Минев, Силвия Иванова - старши експерт "Предучилищно възпитание" към отдел "Образование", д-р Берг от РИОКОЗ, директори на детски градини, родители.  Лично комисар Минев връчи на децата удостоверения "Млад пешеходец". Групата получи и килим за занимания по безопасно движение по пътищата с колички и пътни знаци.
С това бе поставен край на проекта Клуб "Приятели на цар Светофар". Той се реализира от сдружение за развитие на деца и млади хора "Славейче", по програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност от бюджета на община Добрич. В него участваха ЦДГ №27 "Славейче", филиал на която е и детската градина в кв. "Рилци", и ЦДГ №10 "Слънчице".
 


Сходни връзки

C УЧЕБНА ПЛОЩАДКА ПО ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ СЕ СДОБИ ЦДГ №10 "СЛЪНЧИЦЕ" | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
C УЧЕБНА ПЛОЩАДКА ПО ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ СЕ СДОБИ ЦДГ №10 "СЛЪНЧИЦЕ"
Автор: Anonymous да 2008-12-04 @ 08:43 EET
Защо питам аз тази учебна площатка е изградена в двора на детската градина? Неможе ли да е в градския парк и да е достъпна за всички деца?Като ги правите тези неща  мислете за всички деца на гр.Добрич!
C УЧЕБНА ПЛОЩАДКА ПО ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ СЕ СДОБИ ЦДГ №10 "СЛЪНЧИЦЕ"
Автор: Anonymous да 2008-12-04 @ 09:17 EET

Защото родителите са се обединили, дали са й лични пари и са разработили проект, който са спечелили.  Камунизмът свърши, сега го няма Окръжният комитет на партията и всеки ползва това, което си направи

C УЧЕБНА ПЛОЩАДКА ПО ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ СЕ СДОБИ ЦДГ №10 "СЛЪНЧИЦЕ"
Автор: Anonymous да 2008-12-04 @ 12:17 EET
Големи глупости гледам стават в тази забавачница. Нали кметицата ви не дава да събирате пари за тоалетна хартия и там нещо друго, ... Кой оценява  и дава ход на тези глупави идеи? Детегледачките и забавачките сте големи "образи". Шефовете ви унижават , обиждат , на маймуни ви правят и репетират върху вас заплашителната си власт /т.е. избиват комплекси/, а вие сте непрекъснато наведени пред тях. Нали сте расли в комунизъм - ще лазите, ще се доказвате с глупости!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди