изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:58 EET
БЧК - ДОБРИЧ ОТЧИТА ЛЯТО БЕЗ ИНЦИДЕНТИ    
НовиниВ навечерието на професионалния си празник - Никулден, спасителите се събират, за да изберат най-добрия

Спасителите от БЧК - Добрич са абсолютни отличници за отминалия активен летен сезон, като не са допуснали нито един смъртен случай с удавник в Албена. Това съобщи за НДТ ръководителят на сектор "Водно спасяване" в милосърдната организация Петър Андреев. "Равносметката, която бе направена в навечерието на професионалния ни празник - Никулден, показа, че това лято само в Албена няма удавници. Изключително горди сме от този успех, защото за поредна година работихме в намален състав" - каза още П. Андреев. Той заяви, че в последните години броят на спасителите, които охраняват плажа в Албена, е изключително недостатъчен. "През това лято работихме 44 души, а за плажа там реално са нужни 60-65 души" - каза още Андреев.
Общо инцидентите в Албена, наложили намесата на спасителите, това лято са били 238 на брой. При 8 от тях се е стигнало до реанимиране на спасените от удавяне, но всичко е приключило с щастлив край. Един беше случаят с удавник, но тогава се касаеше за човек, удавил се в извън работно време и извън охраняемата зона на плажната ивица, разказа още спасителят - ветеран. Статистиката на спасителите показва, че през последните сезони най-недисциплинирани били румънските туристи. А повечето инциденти ставали в следобедните часове.
В следващите 10 години спасителите от БЧК - Добрич ще осигуряват безопасността на плажуващите в Албена, разкри още Андреев. За да бъдат попълвани ежегодно редиците на хората, умеещи да спасят давещи се, БЧК организира курсове по водно спасяване. "Истината обаче е, че ние подготвяме перфектно хората, но младите момчета и момичета, които учим, бягат в чужбина, защото там заплащането е по-високо" - каза Андреев. Той разкри, че работещите на плажа в Албена са със заплата от 500 лв., но реално с дежурствата момчетата могат да вземат чисти между 600 и 800 лв.
Към момента вече има записани десетина души за първия курс по водно спасяване след сезона. БЧК - Добрич обучава спасители за басейни и за море. Цената на курса за басейн е в размер на 40 на сто от минималната работна заплата, а обучението по водно спасяване в море е на стойност 30 % от минималната работна заплата.
 


Сходни връзки

БЧК - ДОБРИЧ ОТЧИТА ЛЯТО БЕЗ ИНЦИДЕНТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди