изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:33 EEST
Купуваме SIM-карти само срещу лични данни    
НовиниОт януари догодина българите ще купуват SIM-карти за мобилните си телефони само при представяне на лична карта.

"По отношение на SIM картите наредбата, която е към закона за електронните съобщения, трябва да влезе в сила от Нова година и аз много се надявам проблемът с анонимните карти да бъде решен", казва вътрешният министър Михаил Миков в интервю за "Новинар", цитирано от БГНЕС.
Според него в момента все още имало спорове пред административния съд, но той смята, че в крайна сметка ерата на анонимните SIM карти вече е отминала, защото те се използвали за извършване на престъпления.
Предплатените минути за картите пък ще могат също да се купуват срещу документ за самоличност. В трите мобилни оператора все още не знаят за промените, но най-вероятно бързо ще могат да подготвят условията за стартиране на процедурата.
Почти във всички европейски държави предплатените SIM-карти се купуват единствено и само след представен документ за самоличност. У нас измамници, трафиканти и бомбаджии ползват на килограм предплатените карти, защото МВР не може да ги проследява, твърдят криминалистите, които от години искат да се премахне порочната практика на тази продажба. Предплатените карти пък са едно от най-популярните средства за дистанционно взривяване на бомба от телефон, обясниха още разследващи.
В момента предплатени карти и ваучери за тях се продават на всеки павилион. Записването на данни при покупката на SIM-карти е част от плана, който вицепремиерът Меглена Плугчиева и МВР-шефът Михаил Миков представиха още през август.
Експерти, които работят в бранша на мобилните услуги, смятат, че след като това бъде прието, в срок от 1 месец всеки ползващ "Прима", B-connect и другите предплатени карти ще трябва да отиде при оператора и да се регистрира с номера и личната си карта. Ако не направи това, номерът му ще бъде прекъснат.  dir.bg
 


Сходни връзки

Купуваме SIM-карти само срещу лични данни | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Купуваме SIM-карти само срещу лични данни
Автор: Anonymous да 2008-12-04 @ 17:34 EET
Много добре ,а когато се прехвърлят разговори към друг номер?Дано намалее психическия тормоз на хората!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди