изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:03 EEST
Кметовете ще могат да са и лидери на партии    
ПарламентСъс 122 гласа "за", 13 "против" и 28 "въздържали се" депутатите подкрепиха на първо четене промяната в Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Това съобщи БТА. Според промяната в закона отпада забраната кметове на общини да бъдат и партийни лидери. Поправката е внесена от независимия депутат Мария Капон, а при обсъждането й вчера беше подкрепена от депутати от управляващите и от опозицията.
Отхвърлени бяха промените, внесени от Мирослав Мурджов и Бойко Ватев от БНС, предвиждащи общинските съвети да има самостоятелни бюджети: тези в общини до 250 хиляди души да имат право на до 1 процент от бюджета на общината, а за останалите издръжката на общинския съвет да бъде до 2 процента. Отхвърленият проект предвижда и общинските съвети сами да определят възнагражденията на общинските съветници си, които да са до 80 процента от заплатата на кмета на общината. "За" гласуваха 43 души, "против" - 21, а 91 се въздържаха.
Парламентът отхвърли с 62 гласа "за", 38 "против" и 63 "въздържали се" проектът, внесен от Надежда Михайлова и група депутати от ОДС, който предвижда промяна на броя на общинските съветници и пряко избиране на районните кметове. По думите на председателя на парламентарната комисия по местно самоуправление, регионална политика и благоустройство Ремзи Осман (ДПС) 99 процента от идеите в законопроекта вече са приети с последните промени в закона. dir.bg
 


Сходни връзки

Кметовете ще могат да са и лидери на партии | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди