изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:58 EET
"ЛАЙТХАУС ГОЛФ РИЗОРТ & СПА" - СЪРЦЕТО НА БЪЛГАРСКАТА РИВИЕРА    
Туризъм Заможни европейци започват да преоткриват България като голф дестинация. Принос за това има новоткритият комплекс "Лайтхаус Голф Ризорт & Спа", намиращ се между Балчик и Каварна. Напоследък все повече румънци редовно отскачат с хиликоптери до родината ни, за да поиграят голф, научи НДТ.

Често те използват релакса и за да сключат някоя важна сделка, както правят аристократичните американци. Това показва, че за родните ни и чуждите богаташи българската ревиера, най-вече Северното Черноморие, вече не е само място за почивка.
Комплексът е предпочитан, тъй като е оборудван с професионално голф игрище с 18 дупки, проектирани от световно известния голф състезател Йън Узнам. Той е капитан на европейския отбор на Ryder Cup, спечелил титлата за 2006 година. Продължава и днес да играе в Европа, Америка и Азия, оставайки един от най-великите британски голф играчи в историята. Съоръжението в "Лайтхаус Голф Ризорт & Спа" е на световно ниво, твърдят специалистите.
Освен терена за игра, комплексът включва 5 жилищни зони с над 800 апартамента, къщи и вили, както и 5-звездния хотел "Лайтхаус палас", който е в напреднал етап на строеж. Кварталите "Грийн", "Лейк" и "Форест" са заобиколени от голф терена, а "Марина" и "Лайтхаус" са разположени на скалите над морето. "Форест" вече е откупен от ирландец, съобщиха от компанията. От там отчетоха, че вече са продали над 350 жилища. 30 процента от новите собственици са ирландци, 15 - датчани, и 10 - руснаци. Собственик на корабостроителница от Китай също има закупено жилище. Пенсиониран англичанин си купил в голф комплекса къща, в която ще живее постоянно. Новодомци има още от Холандия, Франция, Белгия, Китай, Полша, България и други държави.
Изпълнителният директор на "Лайтхаус Голф Ризорт & Спа" Георги Чуклев сподели пред журналисти, че досега направената инвестиция възлиза на близо 50 милиона евро. 9 милиона евро са вложени в петзвездната перла, в която трябва да се налеят още близо 6 милиона, за да грейне в истинския си блясък. Строителният предприемач каза, че продава хотела, като вече има проявен интерес от швейцарци и англичани, но разговорите не са финализирани. Чуклев търси купувач с опит в управлението на голф хотели. Ако се появи такъв, е готов да му продаде цялата сграда. На други инвеститори е готов да предложи само част от нея. Хотелът ще разполага със 186 стаи, СПА и уелнес център, тенис корт, вътрешен и външен басейни, ресторанти, барове и казино. Включва 5 ВИП апартамента от 300 до 600 квадрата. Наскоро е бил сключен договор с "Албена" АД за ползването на част от плажната ивица. За своите гости комплексът ще осигурява транспорт. Компанията предлага и рент а кар. Работят в тясно сътрудничество с "Мерцедес" и "Мицубиши". Възможни са трансфери от летищата във Варна и Бургас, заяви Дариела  Томова от отдел "Продажби".
В събота тя разходи представителите на медиите от Добрич и Варна и им показва как са обзаведени вилите и апартаментите. Мебели последен писък на модата посрещат новодомците и ги карат да разпуснат в тихо и уютно място.     
По думите на инвеститорите Lighthouse Golf Resort ще бъде едно малко градче, където може да се живее целогодишно. Тяхната цел е да предлагат висококачествени услуги на нормални цени, за да могат да влязат в свитите бюджети на семействата. Набелязаните пазарни ниши са три - местния пазар (региона и Румъния), руския с републиките и собствениците на имоти, които пред своите роднини, приятели, колеги и съседи ще бъдат най-добрите туроператори за комплекса. Този месец "Лайтхаус Голф Ризорт & Спа" участва в световноизвестно изложение за голф в Испания, където представи не само собствения си продукт, но и България. Там останалите участници още не гледали на тях като на представители на нова голф дестинация, а като на голф игрище, тъй като държавата ни още не била известна като такава. Основен фактор затова е липсата на правилна политика отстрана на българските управници как да рекламират страната ни. Че другите държави знаят как да се грижат за добрия си имидж и да привличат чужденци, красноречиво говори фактът, че на щандовете им присъствали министрите по туризма или спорта, както и представителите на местните голф асоциации. С това показали, че съотвената страна държи на този сегмент.   
В близост до "Лайтхаус Голф Ризорт & Спа" са и други два голф комплекса - "Блек сий рама" и "Тракийски скали". Чуклев признава, че при голф бизнеса няма конкуренция между игрищата. Колкото повече, толкова по-добре, смята той.
Догодина находчивият предприемач има желанието на голф игрището да бъдат организирани 8 турнира, като "Лайтхаус" да бъде домакин и на един от двата национални шампионата.  
Голф мениджърът в комплекса Михаил Кръстев запозна журналистите с безплатното обучение на ученици. Програмата стартира с деца от Балчик, а скоро към тях ще се присъединят и ученици от Добрич. Целта на инициативата е намирането на 16 деца, които да влязат в отбора на Лайтхаус Голф Клуб и бъдат подготвени за участие в бъдещи турнири. Организаторите ще бъдат спонсори на младите играчи и ще поемат 90 % от разноските за уроците по голф. Голф Академията ще остане отворена за всички други деца, желаещи да учат голф и да се развиват в този спорт, като Лайтхаус Голф Клуб ще поеме повече от 50% от разноските за уроците. НДТ

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ КОМПЛЕКСА

 


Сходни връзки

"ЛАЙТХАУС ГОЛФ РИЗОРТ & СПА" - СЪРЦЕТО НА БЪЛГАРСКАТА РИВИЕРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди