изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:42 EEST
РУМЪНЕЦ С УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА КАТАСТРОФА С ДВЕ ЖЕРТВИ    
Ред и сигурност2 години условна присъда получи 29-годишния румънския гражданин Въжарел Мариян. Окръжният съд в Добрич го призна за виновен затова, че като водач на товарен автомобил "Мерцедес" на 1 октомври т.г. е причинил смъртта на двама души при катастрофа.

Съдът му отне правото да управлява моторно-превозно средство за срок от 2 години. Мариян бе осъден да заплати 160 хил. лв. обезщетение общо на четирима граждански ищци, наследници на 66-годишната починала жена. Двамата наследници на загиналия 46-годишен мъж се отказаха от правото си на граждански иск, тъй като смятат да търсят обезщетение от застрахователя на фирмата, за която работи подсъдимият.
По молба на Въжарел Мариян делото се гледа като съкратено съдебно следствие, което дава право на съда да му наложи наказание под минималното предвидено в закона за това деяние - 3 години лишаване от свобода. Мариян заяви пред съда, че признава всички факти от обвинителния акт, разбира в какво е обвинен и се признава за виновен. В последната си дума той повтори, че "съжалява много за случилото се".
Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативен съд - Варна, в срок от 15 дни. НДТ
 


Сходни връзки

РУМЪНЕЦ С УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА КАТАСТРОФА С ДВЕ ЖЕРТВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди