изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:06 EET
РАБОТА ПО 3-ГОДИШЕН ПРОЕКТ ЗАПОЧВА В ДОМ "ДОБРУДЖАНЧЕ"    
ОбществоРабота по 3-годишен проект ще стартира през 2009 г. в дома за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителски грижи, "Добруджанче в село Овчарово.

Той е за реформиране на социалното заведение и бе приет на последната сесия на Общинския съвет на община Добричка. Основните цели са подобряване качеството на живот на настанените в дома деца и осигуряване на близки до семейната среда условия чрез развитие на алтернативни услуги.
Няколко са дейностите, които ще бъдат осъществени през първата година. Предвижда се да бъде проведено обучение на персонала, съставяне на програми за социална работа и интеграция на децата. Ще бъде обособен Дневен център за малчуганите, където те ще бъдат занимавани заедно с други деца от селото, ще бъдат изградени ателиета по интереси и кътове за индивидуални образователни занимания. Предвижда се още осигуряване на превозно средство, благодарение на което децата ще могат да ходят на разходки, екскурзии и др. Ще бъде извършен ремонт, чрез който в дома ще се обособи трета група и така децата ще бъдат разделени по възраст и численост. През втората година от реализацията на проекта се предвижда прилагане на съставените програми, на индивидуален подход за възпитание на децата, както и социална интеграция - общуване с деца със социален статус, различен от техния. Ще бъдат извършени ремонтни дейности за обособяване на защитени пространства тип "семеен дом". През 2011 година ще бъдат завършени ремонтните дейности и оборудването на помещенията в дома. Ще бъдат определени целевите групи деца, броят и функциите на персонала. През последната година от реализацията на проекта се предвижда и съставянето на програми за обучение и възпитание на целевите групи.
Очакваните резултати от реформирането на дом "Добруджанче" са там да растат здрави, весели и подготвени за живот извън институцията деца. Малчуганите ще бъдат уверени в себе си и в това, което правят, ще се изградят като личности. Ще бъде преодоляна социалната изолация, в която се намират. Целта на проекта е и намаляване на отглежданите в дома деца. Това ще става чрез реинтеграция, чрез приемна грижа и осиновяване. НДТ 
 


Сходни връзки

РАБОТА ПО 3-ГОДИШЕН ПРОЕКТ ЗАПОЧВА В ДОМ "ДОБРУДЖАНЧЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди