изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:39 EEST
ТРИ ДЕЦА И МЛАДЕЖ - АВТОРИ НА ВАНДАЛЩИНИТЕ В ЦДГ №10    
Ред и сигурност18-годишен младеж и три деца са извършили вандалщините в ЦДГ №10 "Слънчице" в Добрич, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Те са установени от служители на Първо РПУ, които - след подаване на сигнал, предприели действия за незабавното изясняване на случая. Както НДТ писа, в нощта на 13 срещу 14 октомври детската градина бе посетена от вандали. Те влезли в двора й и счупили една от носещите греди на беседката и облегалката. След това ги подпалили. На следващия ден екипът на детското заведение намерил опожарената греда захвърлена до обезобразената беседка.
По време на разследването органите на реда установили, че 18-годишният С. М. и  малолетно момче са счупили една от  дъските на беседката. Също така е констатирано, че други две деца по същото време са запалили огън в района на съоръжението. По  данните, с които се разполага до момента, със запалването на огъня децата не са  целели унищожаването му. Работата по изясняването на случая продължава.
През 2008 г. в двора на ЦДГ №10 “Слънчице” бяха отстранени амортизираните пързалки и бяха извършени благоустройствени дейности и монтирани нови съоръжения на обща стойност 14 000 лева. От тях 4 000 лева са по Програмата за капиталови разходи на община Добрич. Другите 10 000 лева бяха осигурени по проект на Сдружение “Слънчице”, по програмата на общината за финансиране на благоустройствени обекти с участие на местната общност. Участието на родителите на 153 деца от детската градина бе 2 500 лева. По проекта бяха закупени и монтирани нови съоръжения за игра - пързалки с къщички, които отговарят на европейските изисквания за безопасност. По проекта бе монтирана и беседката, станала жертва на вандали.
Ръководството и колективът на ЦДГ №10 "Слънчице", както и родителското настоятелство в лицето на Сдружение за развитие на деца "Слънчице" изказват благодарност на Областната дирекция на МВР, на директора й комисар Ивелин Петров и на всички, работили по случая, за отделеното внимание и своевременното му изясняване.
След поет ангажимент от родителите на едно от децата, вчера щетите по беседката са били възстановени, съобщи директорът на ЦДГ №10 "Слънчице" Пенка Миланова. НДТ
 


Сходни връзки

ТРИ ДЕЦА И МЛАДЕЖ - АВТОРИ НА ВАНДАЛЩИНИТЕ В ЦДГ №10 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди