изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:00 EEST
Две държавни фирми спорят за имот до Добрич    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд разглежда иск на „ВОИНТЕХ” ЕООД /в ликвидация/ срещу ВиК ЕООД – Добрич, за установяване на правото на собственост на имот в местността „Пети километър” до Добрич. Двете държавни фирми представят два акта, с които се установява правото на собственост върху един и същи терен, което е недопустимо по закон.

 


„ВОИНТЕХ” ЕООД претендира за терен от 38 716 кв. м и сграда, предназначени за Радиопредавателен център. Те са вписани в капитала на дружеството, собственост на Министерството на отбраната, от образуването й през януари 1999 г. Предметът на дейност на фирмата е тясно свързан с предназначението на въпросния имот – обучение и подготовка на летци, авиационни, свързочни, морски и общовойскови специалисти и граждани. Подобни курсове са водени в Добрич до преди 3 години, без обаче да е ползван имотът. Дружеството се намира в процес на ликвидация, което налага то да се снабди със всички документи, съпътстващи акта за частна държавна собственост. Държавната кадастрална агенция обаче му е отказала да издаде скица на този имот, защото за него съществува още един акт за частна държавна собственост. Областна управа – Добрич е уведомила „ВОИНТЕХ” ЕООД, че на 10.07.2000 г. е издаден акт за него на „ВиК” ЕООД – Добрич.
Водното дружество признава правото на исковата претенция до размер на 3256 кв.м. Представените от него документи, показват, че то има акт за държавна собственост за имота от 1977 г. През 1983 г. са включени в капитала му два новоизградени там водоема. „Без тези съоръжения водоснабдяването на Добрич, не просто ще бъде затруднено, а направо преустановено”, се посочва в писмения му отговор.
Днес Добричкият окръжен съд прие техническа експертиза, доказваща, че имотът винаги се е ползвал от „ВиК” ЕООД. За следващото заседание по делото на 15.01.2009 г. вещото лице трябва да установи, дали радиокулата на „ВОИНТЕХ” е в границите на терена на водната фирма.
05.12.2008 г.                        Пресслужба Добрички окръжен съд 

 


Сходни връзки

Две държавни фирми спорят за имот до Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди