изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:43 EEST
ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА ОБЩИНА БАЛЧИК    
Новини На вчерашното си заседание Общинският съвет реши Многопрофилната болница за активно лечение да получи допълнително 71 000 лева към субсидията си, а другото здравно дружество – „Медицински център I”, да получи 20 000 лева за покриване на разходите по ремонта и оборудване на отделение за физиотерапия и водолечение.

 

***
За коледните и новогодишните празници 52 деца с увреждания от общината ще получат еднократни социални помощи в размер на 150 лева.
През бюджетната 2009 година ще бъдат покривани разходите за обяд на всички социално слаби ученици до VIII клас в учебните заведения, финансирани от Общината в размер на 1.50 лв. на ученик.
През следващата година Община Балчик ще предоставя по един хляб на ден за всички самотни възрастни хора, навършили пенсионна възраст, социално слаби и хора с увреждания.
Пенсионерите на възраст до 67 години с постоянен адрес на територията на общината ще могат да пътуват през следващата година с градския транспорт в Балчик и до спирка „Овчаровски плаж”, ползвайки карти с 80% намаление. Пенсионерите над тази възраст, както и хората с увреждания с трайна нетрудоспособност над 50%, ще могат да закупуват карти за вътрешноградския транспорт и до спирка „Овчаровски плаж” на цена от 1 лев.
 
***
 
Сумата от 95 000 лева ще бъде преведена на Областна дирекция на МВР за осигуряване на издръжката на Районна служба „Пожарна безопасност и спасяване” в Албена, реши Общинския съвет в Балчик.
Пожарната служба съществува от 1971 година и все още не е одържавена, а се издържа от местния бюджет и курорта „Албена”. Заедно с опазването на  курорта служителите отговарят за пожарната безопасност в районите на селата Кранево, Оброчище, Църква, Рогачево и вилните зони край Балчик с обща площ 70 кв.км. 
Сава Тихолов
 
 


Сходни връзки

ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА ОБЩИНА БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди