изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:35 EEST
Добричкият окръжен съд остави в ареста трима, обвиняеми за кражба    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд остави в ареста 24-годишния Стоян Д. Илиев, 31-годишния Николай А. Владимиров и 35-годишния Демир Хр. Красимиров. На 17.12.2008 г. е насрочено дело срещу тях по обвинение за грабеж, извършен в съучастие на 28.03.2008 г. Според събраните доказателства Стоян е събудил около полунощ възрастен човек, с когото бегло се познавал, и го помолил да ползва домашния му телефон. Докато се правел, че говори по него, един от съучастниците се нахвърлил върху домакина. Със заплахи и сила нападателите му отнели 210 лв.

 

Тримата молят за изменение на наложените им мерки неотклонение задържане под стража, като посочват, че не са виновни за деянието, за което са подвени да отговарят. Добричкият окръжен съд обаче, не може да се произнася на този етап от производството за вината им. Тримата не представят нововъзникнали обстоятелства по задържането им и липсват аргументи за изменение постановената спрямо тях мярка за репресивна принуда.

Стоян Илиев е обвинен в извършването на тежко умишлено престъпление. Той има четири присъди за деяния против собствеността и за грабежи. Наложените му наказания, включително ефективни, не са способствали за промяна на неговото противозаконно поведение. Срещу него се водят още няколко досъдебни производства. Илиев никога не е работил. Предвид това съдебният състав прецени, че съществува опасност, той да се укрие или да извърши друго престъпление и го остави в Следствения арест.

Срещу Демир Красимиров се водят две други досъдебни производства. Той има лоши характеристични данни. Задържан е при общодържавно издирване. Деянието му е извършено при условията на опасен рецидив. Всичко това обосновава опасността да се укрие или да извърши друго престъпление, ако му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.

Съдът намери молбата на Николай Владимиров също за неоснователна, въпреки че посочения втори мотив – тежко семейно положение. Той обаче не е полагал обществено полезен труд. Осъждан е 6 пъти и е излязъл от затвора през октомври 2007 г. При опит да бъде задържан Владимиров не е изпълнил полицейско разпореждане и е направил опит да удари полицейски служител, след което се е укрил от органите на МВР. После доброволно се е предал на полицията. Предвид високата степен на обществено опасност на неговото поведение, Добричкият окръжен съд не уважи искането му за промяна на мярката за неотклонение.

Актът на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна, в 7 дневен срок.

04.12.2008 г. Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд остави в ареста трима, обвиняеми за кражба | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди