изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:38 EET
Българче продадено за 50 евро в Сърбия    
Новини
Сръбската полиция в Белград тази година е разкрила тежко престъпление при който дете с физически недъзи е било "внесено от България и закупено за 50 евро", съобщава БГНЕС.


Детето е било укривано в една къща в Панчево, край Белград, с цел по-късно да бъде прехвърлено нелегално в Италия. Там членовете на престъпната банда смятали да го карат да проси по улиците на страната.
От Министерството на вътрешните работи на Сърбия съобщиха, че търговците на хора в страната най-често използват децата за сексуална експлоатация. Цената на едно дете се движи от 50 до 5000 евро. От началото на тази година в страната са регистрирани 18 случая на търговия с хора, в които жертви са били деца. Тази цифра обаче със сигурност е много по-голяма, защото е много трудно да се разкрият всички престъпления извършени от търговците на хора, уточняват от полицията.
"В Сърбия търговията с деца най-често е свързана със сексуалната експлоатация, детската порнография и педофилията, а след това за принудителен труд, просене по улиците и извършване на други престъпления. Търгуват се дори неродени и бебета. Подобно нещо става най-често в ромските среди", каза по този случай Ненад Лапчевич, който ръководи дирекцията за борба с нелегалната имиграция и търговията с хора.
Според полицията децата се продават в страните от Западна Европа, най-често в Италия и Франция, но и в Косово, което се превръща в една от най-големите дестинация за този вид престъпления, уточнява Лапчевич и добавя, че една част от децата остават и в самата Сърбия. През тази година в Шабац са открити три момчета и две момичета на възраст до 14 години, които са били принуждавани да просят на централната улица. Те са били оставяни на улицата в ранните часове на деня за да просят. Всички събрани пари са предавали на "хазайна". Децата са спяли в паркирана кола в близост до централната улица.  dir.bg
 


Сходни връзки

Българче продадено за 50 евро в Сърбия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди