изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:44 EEST
Запорират сметки на Столична община заради имот    
Новини
В Столичната община е получена заповед от съдия изпълнител за запориране на сметки на общината във връзка с искането за изплащане на обезщетения, свързани с отчуждаване на имоти за строителството на метрото.


По думите на кмета Бойко Борисов тези оценки са били завишени 38-39 пъти. Аз няма да ги платя, ще ги блокирам и ще ги държа така, докато общественото мнение не се произнесе трябва ли да се платят 38-39 пъти по-високи цени от тези, дадени от оценителите, заяви Борисов пред журналисти, цитиран от БТА.
"С министър Чакъров в момента вървим на последната фаза на отчуждаването относно водния цикъл и ИСПА, и ако всички такива отчуждителни процедури минат милион, на нас ще ни трябва един милиард, за да отчуждим необходимото", каза кметът. По думите му решението няма да се отрази на работата на СО. Всички софиянци трябва да платим пет милиона на една група "рекетьори", защото теренът от 127 кв. м. е само стълбището на метрото - там, откъдето ще влизат хората. Целият им терен става "златен", защото от метрото излизаш на него, добави кметът Борисов. Те вместо да са доволни и да съдействат, искат и 1 300 000 да им дам отгоре, коментира столичният кмет.
По думите му институциите в тази ситуация действат бързо, запорират сметките още в петък, "искайки да плашат". Борисов посочи, че съдебното решение не подлежи на обжалване и поиска Висшият съдебен съвет да се произнесе по него. dir.bg
 


Сходни връзки

Запорират сметки на Столична община заради имот | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди