изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:44 EEST
ДОБРИЧ ПОДКРЕПИ ПОДПИСКА НА БНД ЗА МАГИСТРАЛА "ХЕМУС"    
НовиниСамо за два часа над 500 се подписаха в подкрепа на искането в Бюджет 2009 да има средства за пътя до София

От Добрич и Варна тръгна подписка на БНД, която цели да помогне на хората, твърдят депутатите от парламентарната група на партията Борислав Ралчев и Енчо Малев. "ДА" за магистрала Хемус е мотото на инициативата, която ще премине през всички по-големи населени места, по протежението на бъдещата магистрала. Само за два часа над 500 добричлии се подписаха под искането, а депутатите от БНД заявиха, че целят внасянето на подписката заедно с искането в Бюджет 2009 да бъдат заложени средства за изграждането й на 15 декември, преди окончателното приемане на второ четене на закона за бюджета. "Според нас това е най-големият инфраструктурен проект, който трябва да влезе в бюджета за следващата година. Както се направиха пътищата в Южна България, така трябва да се направи и пътя в Северна България" - каза Ралчев. Добричкият депутат Енчо Малев заяви в подкрепа на колегата си от парламента: "Аз всяка седмица пътувам разстоянието от Добрич до София и една такава магистрала ще помогне изключително много както на обикновените хора, така и на бизнеса. Другият ефект от построяването ще е намаляването на пътните инциденти. Ежеседмично, пътувайки по това разстояние, ставам свидетел на нещастни случаи, като почти всеки път при тях се стига до фатален изход" - каза Малев. Депутатите са категорични, че това ще намали разходите на бизнеса за пътуване, както и ще привлече инвеститори, които рядко идват в Северна България - именно заради лошата инфраструктура. Ралчев определи като безобразие залагането на излишък отново в бюджет 2009, а в същото време за магистрала Хемус "нито звук, нито буква, нито лев". Към момента и двамата депутати са категорични, че не може да се говори колко би струвало изграждането, но цената на един км магистрален път през миналата година бил 3 млн. лв. До момента, според Ралчев, от магистрала Хемус има изградени около 80 км от Варна до Шумен и приблизително толкова от Ябланица до София.
Другата идея, която БНД осъществява наред с подписката е съставянето на географска карта на страната, като населените места ще бъдат изобразени с улични дупки в тях на картата. Целта е депутатите да се запознаят с пътищата в градовете и селата и да заделят повече средства за инфраструктура и в населените места.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ПОДКРЕПИ ПОДПИСКА НА БНД ЗА МАГИСТРАЛА "ХЕМУС" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди