изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:23 EEST
Пийп-шоуто било обикновен театър    
По света Пийп-шоуто в кварталите на червените фенери в Холандия, където жени представят секс шоу зад стъкло за пари, е подобно на театрално представление.

Шоуто следователно може да бъде класифицирано като културно събитие. Това е постановил в петък Върховният съд на страната, съобщават холандските медии, цитирани от БТА.
Решението, което потвърждава това на по-ниска съдебна инстанция, означава, че пийп-шоуто трябва да влезе в по-ниската ставка за ДДС от 6 процента. Заместник-министърът на финансите Ян Кеес де Ягер, който отговаря за данъчната политика, бе обжалвал решението на първата инстанция с довода, че то няма нищо общо с културата.
Казусът се превърна в съдебен, след като собственик на секс клуб се обърна към съда, твърдейки, че пийп-шоуто е подобно на театър, тъй като се посещава от публика, която плаща. Върховният съд постанови, че концепциите за музикално и театрално представление трябва да бъдат интерпретирани по-широко, а културното ниво на представлението не е толкова важно.
Миналата година главният правен експерт на страната подкрепи Де Ягер, когато той каза, че пийп-шоуто може и да е артистично, но не е изкуство и трябва да бъде подложено на нормалната данъчна ставка от 19 процента ДДС.
Постановлението на съда не означава обаче, че пийп-шоу представленията ще получат сметки за по-ниски данъци. Според уебсайта на холандското финансово министерство данъчният план на правителството изрично е изключило от по-ниската данъчна ставка пийп-шоуто от януари 2008 година и постановлението на Върховния съд ще засегне само случаи, които са в съдебна процедура. dir.bg
 


Сходни връзки

Пийп-шоуто било обикновен театър | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди