изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:16 EEST
УВЕКОВЕЧИХА СЪС СКУЛПТУРА КАПИТАН КОЩИ    
НовиниБронзова скулптура на Капитан Кощи бе открита в събота - навръх Никулден, край яхтеното пристанище на Балчик, съобщи електорнното издание Балчик.инфо.

То съобщава още, че инициативата за изработване на творбата е на кмета на общината Николай Ангелов и бе подкрепена преди 15 месеца от бившия кмет на морския град Станко Станков и Ротари клуб - Балчик. Автор на скулптурата е Янко Бонев. "Това е едно чудесно начало и аз се надявам, че скоро крайбрежната алея ще бъде място за ситуиране на много подобни произведения на изкуството. Общината не е дала и стотинка за скулптурата и се радвам, че една художествена творба се изработва изцяло от дарения на частни лица" - каза след откриването художникът Петър Моралийски, съобщава още Балчик.инфо. И напомня, че преди месец, след много "за" и "против" за скулптурата на балчишкия зевзек, Общинският съвет реши да отреди място, където тя да бъде поставена.
 


Сходни връзки

УВЕКОВЕЧИХА СЪС СКУЛПТУРА КАПИТАН КОЩИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди