изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:23 EET
Мургина: Проверяваме имотите и на Доган    
НовиниЧасове след като се появи информация, че данъчните бавят проверката на имоти на Ахмед Доган заради директора на Националната агенция по приходите Мария Мургина, самата тя се защити с изявление до медиите.

Националната агенция за приходите (НАП) проверява как лидерът на ДПС Ахмед Доган се е сдобил с имотите си. Това става ясно от писмо на Мургина до вестник „Сега“ по повод публикацията „НАП мотае депутатите за имотите на Доган“.
Мургина уточнява, че за някои от имотите агенцията се е самосезирала, а за други проверките са предизвикани от Комисията за борба с корупцията на Народното събрание.
Уточнява се, че по закон информация за работата на данъчните не може да бъде давана, но се прави следната уговорка: “Ако проверките докажат несъответствие между доходите и имуществото на лидера на ДПС, незабавно ще бъдат възложени пълни данъчни ревизии“.
Директорът на НАП отбелязва, че информацията за констатациите от проверките на Ахмед Доган е поверителна и не може да бъде разкривана според действащото законодателство. "По тази причина не мога да предоставя данни за разкритията, които са направили органите на НАП, но мога да ви уверя, че всички действия на служителите на агенцията по този повод са законосъобразни, безпристрастни и се извършват в рамките на предвидените в закона срокове и процедури", пише в писмото.
През тази година са извършени 1800 ревизии на физически лица, като сред ревизираните са публично известни личности, включително политици, хора от шоу бизнеса и "добре облечени бизнесмени", се казва още в писмото на Мария Мургина.  Дир.бг
 


Сходни връзки

Мургина: Проверяваме имотите и на Доган | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди