изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:06 EEST
С ИЗЛОЖБА ПРИКЛЮЧВАТ ПРОЕКТА НА ГАЛЕРИЯТА И СОУ "П.Р.СЛАВЕЙКОВ"    
КултураС откриването на изложба на ученически творби ще приключи проектът на галерията и СОУ  "П.Р.Славейков", озаглавен "Добруджанската носия и тъкан в света на детското творчество". Експозицията ще бъде открита утре.


 От галерията припомниха, че проектът бе финансиран по направление за граждански инициативи в полза на местната общност от бюджета на община Добрич. Реализирани бяха разнообразни дейности - посещения в Етнографската къща, беседи, тематични изложби, ателиета за колаж и приложно изкуство и т.н. В залите на Художествената галерия малките творци имаха възможността да развият своите умения и творчески да пресъздават видяното и наученото.
В изложбата ще бъдат представени красиви картонени кукли в пъстри народни носии, изтъкани от талантливите ръце на децата. Интересен момент е и участието на добричките художници Евелина Ханджиева, Недко Недков, Пенка Димитрова, Здравко Тошев и Мария Попова. При откриването утре четвъртокласници от СОУ "П.Р.Славейков" ще представят фолклорна програма с песни и танци.
 


Сходни връзки

С ИЗЛОЖБА ПРИКЛЮЧВАТ ПРОЕКТА НА ГАЛЕРИЯТА И СОУ "П.Р.СЛАВЕЙКОВ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди