изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:53 EEST
ЗАДИГНАХА 2,5 ТОНА ГОРИВО ОТ КООПЕРАЦИЯТА В С. РОСЕНОВО    
Ред и сигурност2,5 тона дизелово гориво задигнаха неизвестни от кооперацията в добричкото село Росеново, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Кражбата е извършена в нощта на 5 срещу 6 декември, сигнал във Второ РПУ е подаден на следващия ден. Запознати разказаха за НДТ, че 2 тона гориво са откраднати от цистерна, в която имало общо 3 тона, използвани за работата на селскостопанските машини. Тя била в края на стопанския двор на кооперацията, заграден с мрежа. За да откраднат горивото,  крадците отрязали част от мрежата, от място, което гледа към нивите и проникнали в двора. Престъпниците не са аматьори, действали са професионално, твърдят осведомени. Те са убедени, че дизеловото гориво е точено от цистерната в продължение на няколко часа. И недоумяват как никой нищо не е видял, при положение, че мястото е добре осветено. Освен това крадците са задигнали и няколко варела, в които имало около 500 килограма промишлен дизел. Явно престъпниците са били с транспорт - в люцерна зад стопанския двор имало следи от автомобил.
Като сума загубата за кооперацията е много голяма, коментират хора от Росеново. Те споделят, че през последните години толкова крупна кражба не е имало. Преди около три години от склада на земеделската структура били задигнали семена царевица. Те обаче не били на толкова голяма стойност.
По разкриването на крадците работят служители на Второ РПУ, провеждат се оперативно-издирвателни мероприятия. По случая е образувано досъдебно производство. НДТ
 


Сходни връзки

ЗАДИГНАХА 2,5 ТОНА ГОРИВО ОТ КООПЕРАЦИЯТА В С. РОСЕНОВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди