изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:16 EEST
Полицаите се надигат    
Новини
Електронно писмо от адрес smokingpolice1@gmail.com бе разпространено днес следобед до медиите. В него подробно се представят мнения от полицейски форуми, предаде БГНЕС. От писмото става ясно, че служителите на МВР подкрепят протест на 13 декември, събота. (Досега няма потвърждение, че на тази дата ще се състои протест - б.р.) Ето някои от мненията:


“Колеги, време е вече да наложите контрол върху скептицизма и често обладаваща ви параноя. Дори медиите и политиците разбраха НАЙ-ПОСЛЕ, че българските полицаи са в окаяно положение. Въпросът е да не позволим нашите справедливи искания да бъдат използвани за обслужването на нечии политически интереси или за хвърлянето на медийни бомби.
Ситуацията в момента е такава, че за събитието на 13.12.2008 г., което ще се състои пред сградата на МВР от 11.00 часа, вече знаят множество хора и значителен брой служители. Жребият е хвърлен и е време всеки да вземе своето лично решение”.
В други мнения се казва: ”Според колегите около мен е доста закъсняло това, но по-добре късно, отколкото никога. Да се обединим без синдикати и други боклуци” и “Без да пробваме няма да разберем, но трябва да сме много единни”.
Недоволство от ниските заплати и от възможността полицаите да не получат 13-та заплата изразяват и част от пишещите във форума policebg.free, съобщи Дарик. Преобладава мнението, че протест трябва да има. В рубрика със заглавието „Да попушим ли пред МВР?” част от авторите изразяват недоволството си от досегашните ръководства на ведомството. Предлага се, ако има протестни действия, това да стане под лозунга „Срам ние е”. Има и идея протестиращите да закачат лентички с такъв надпис на реверите си.
Част от пишещите обаче твърдят, че при евентуални стачни действия, могат да си загубят работата. Не липсват и мнения, че протестиращите могат да бъдат обвинени в подронване на престижа на МВР.
Към настояща дата Националният полицейски синдикат в България не участва в подготовката на мълчалив протест на полицейските служители, заяви пред “Фокус” Емил Рашев, президент на синдиката. Той обаче каза, че синдикатът би подкрепил всяко протестно действие, в случай, че ясно и точно са формулирани исканията, целите и задачите му. В противен случай, според него, могат да се направят всякакви интерпретации, включително и по отношение на политически партии, което би било неприятно за служителите на деполитизирана структура, каквато е МВР.
“Недоволството е отприщено от това, че служителите на МВР очакваха 13-та заплата. Дори помежду си разпространяваха слухове, че тя ще бъде в размер на две минимални работни заплати, като смятаха, че средствата ще бъде отделена от бюджетния излишък. След като разбраха, че това няма да се случи, това отпуши недоволството”, обясни Рашев. Той напомни, че коледни добавки няма да получат не само полицаите, но и останалите служители в МВР.
Председателят на ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов коментира скандала и заяви, че с пъти повече са увеличени средствата за техническо и технологично оборудване и заплащане на служителите в МВР при управлението на коалицията.
Лидерът на „Атака” Волен Сидеров заяви, че ако протестът на служителите на МВР се случи, държавата ще рухне.

Дир.бг

 


Сходни връзки

Полицаите се надигат | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди