изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:04 EEST
САМО ЗА ДВА МЕСЕЦА "ЖИЛФОНД-ИНВЕСТ" ВЛОЖИ НАД 200 ХИЛ. ЛВ. В БИВШЕТО МЕДИЦИНСКО ОБЩЕЖИТИЕ    
ИнтервютаОбщинското дружество направи невъзможното, сега за това дали ще бъде възстановено електрозахранването има думата "Е.Он България". За това ще посрещнат ли Коледа и Нова година без ток и вода обитателите на общинското общежитие на ул. "Калиакра" 54-1, разговаряхме с управителя на общинската фирма Илия Михайлов

- Г-н Михайлов, от 1 юли обитателите на прехвърленото в капитала на дружеството общежитие по ул. "Калиакра" 54 са без ток, а вече повече от месец стоят и без вода. Какво е състоянието в момента?

- За съжаление, това е вярно, че все още хората, които живеят в това общежитиеq са без ток и вода. Но държа да отбележа, че за времето, в което общежитието е под наше управление, ние сме направили много.


- Разкажете по-подробно.


- Ние получихме общежитието с решение на Общински съвет на 1 юли. По списък, който ни бе предаден от Областна управа тогава, се водеха 80 души обитатели. Самото общежитие има 115 апартамента. След направения оглед от наша страна, 4 души доброволно напуснаха, но им останаха задълженията към водното дружество и "Е.Он България" неизчистени. На други 13 наематели ние връчихме заповеди за освобождаване, като 8 от тях освободиха жилищата, но дължат суми както на водното и енергоразпределителното дружество, така и наем на нас. Така се стигна до бройката обитатели, която е в момента - това са 58 души наематели, които имат подписани договори с нас за срок от една година. След огледа и проведени разговори на различни нива, успяхме да съкратим процедурата по избор на изпълнител и в момента почти завършваме най-неотложното - направата на напълно нови и самостоятелни ВиК и елинсталации за всеки един от апартаментите, така че всеки наемател да има свой мерителен уред и да плаща консумираните ток и вода. Днес комисия от водното дружество ще извърши пломбирането на водомерите на всички апартаменти, а в най-скоро време ни предстои разговор с ръководството на "Е.Он", за да уточним с тях параметрите и да монтират двете табла, така че да е в пълна изправност и елинсталацията.


- Какви са средствата, които фирмата вложи в това?


- За "ВиК" сме дали над 50 хил. лв., а елинсталацията е за сума над 150 хил. лв. Смело мога да заявя, че за тези около два месеца сме вложили само в това общежитие над 200 хил. лв., за да направим възможно възстановяването на тези жизненоважни консумативи за всяко домакинство.


- Какви задължения имат живеещите 58 наематели?


- По справка към днешна дата /б.а. - 9 декември/ 22 от наемателите там са абсолютно изрядни - те не дължат пари нито за наем, нито за вода, нито за ток. Договорили сме се с управителя на "ВиК" Величко Василев след пломбирането на водомерите на тези 22 души да им бъде възстановено водоподаването. Пред ръководството на "Е.Он" ще настояваме на тях да им бъде възстановено и електрозахранването, защото така е редно - щом плащаш редовно, то трябва да ползваш услугите, които дружеството продава. Останалите 36 наематели имат задължения към "ВиК" в размер на 2 771.95 лв., които са по партида на областна управа, а за ток - 4 420.32 лв. С управителя на "ВиК" сме договорили всеки един от тях да може да стане абонат на дружеството, след като представи договора си с нас, според решението на ОбС, което ще означава, че си е платил старото задължение, защото ние - имам предвид двете дружества, работим в тясно сътрудничество. Ние връчваме заповеди за изваждане от общински жилища на наши наематели, които към нас са изрядни, но трупат дългове към "ВиК". В разговорите си с "Е.Он" ще настояваме на изрядните да им бъде пуснат токък, а другите да ползват схемата, по която работим с "ВиК", и дори да си сътрудничим двете дружества по същия начин в бъдеще. Тоест, в крайна сметка всеки, платил задълженията си към Областна управа, да има ток и вода.


- В края на годината какви са показателите на дружеството?


- За съжаление, към 9 декември имаме несъбрани наеми в размер на 20 732 лв. от общински жилища. Досега сме връчили заповеди за освобождаване на повече от 30 наематели, като 8 от жилищата бяха освободени по график през годината, а други 24 наематели със заповеди - платиха задълженията си. В момента има други с връчени заповеди, чийто срок изтича на 26 декември. От 10 обекта в цялата област звеното ни за строителен надзор има да събира средства в размер на 30 752 лв. Предвиждаме да направим пълен обход на общинските жилища преди празниците. Като цяло мога да кажа, че си отива една изключително трудна година, изпълнена с много напрежение и не малко нерви. Въпреки това очаквам, по предварителни разчети, приходите ни да надхвърлят 1 млн. лв. И не на последно място искам да отбележа, че за мен истинско удовлетворение от работата ми и годината, както и на целия колектив на "Жилфонд - инвест" ЕООД, ще е това, ако успеем да осигурим ток и вода за Коледа и Нова година на изрядните ни наематели от общежитието по ул. "Калиакра" 54-1.  

Интервюто взе Виржиния ГЕОРГИЕВА

 


Сходни връзки

САМО ЗА ДВА МЕСЕЦА "ЖИЛФОНД-ИНВЕСТ" ВЛОЖИ НАД 200 ХИЛ. ЛВ. В БИВШЕТО МЕДИЦИНСКО ОБЩЕЖИТИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди