изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:01 EEST
УБИЕЦЪТ НА ТАКСИМЕТРОВИЯ ШОФЬОР ОСТАВА В АРЕСТА    
Ред и сигурностОкръжният съд в Добрич остави без уважение молбата на 42-годишния Борис Борисов да промени в по-лека наложената му на 15 септември т.г. най-тежка мярка за репресивна принуда по здравословни причини.

Той е задържан за причиняване по непредпазливост на смъртта на 33-годишния Живко Иванов, вследствие на умишлено нанесена телесна повреда. Припомняме ви, че инцидентът стана на 13 септември в центъра на Добрич. Съдът констатира, че единственото ново обстоятелство по делото е промяна в обвинението, за което е разследван. Изготвената съдебно-медицинска експертиза показва, че смъртта на пострадалия е причинена от черепно-мозъчна травма. Тя може да се дължи на падане по гръб от собствения си ръст или на удар със значителна сила, или да е резултат на двете. Това означава, че срещу Борисов може да бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост чрез нанасяне на средна телесна повреда, вместо първоначалната теза на прокуратурата за тежка телесна повреда, съобщиха от пресцентъра на съда. Престъплението обаче остава тежко умишлено, за което НПК предвижда мярка за неотклонение задържане под стража. Събраните доказателства мотивират обоснованото предположение, че Борисов е извършил престъплението, за което е разследван.  

Съдът взе под внимание информацията на прокуратурата, че задържаният има регистрации в полицията за престъпления против личността и лоши характеристични данни. Това опровергава твърденията на защитата, че не съществува опасност той да се укрие или да извърши ново престъпление. Съдът прецени също, че представените документи за влошено здравословно състояние на Борисов не показват заболяването му да е несъвместимо с условията в следствения арест и в местата за лишаване от свобода. 

Определението на Окръжния съд може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна, където евентуалната жалба ще бъде разгледана на 16 декември. НДТ

 


Сходни връзки

УБИЕЦЪТ НА ТАКСИМЕТРОВИЯ ШОФЬОР ОСТАВА В АРЕСТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди