изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:12 EEST
ГЛОБИХА СВИДЕТЕЛИ ПО ДЕЛО ЗА УБИЙСТВО    
НовиниОкръжните магистрати в Добрич наложиха по 100 лв. глоба на трима свидетели по делото за опит за убийство срещу 39-годишния Ергинч Ю. Шериф и 35-годишния Нермин Ю. Бош, съобщиха от пресцентъра на съда.

От там допълват, че двамата братя са обвинени, че в съучастие и като съизвършители на 26 юли м.г. в Добрич са направили опит да умъртвят 39-годишния Тодор Н. Асенов. Свидетелите ще бъдат принудително доведени на следващото заседание, което ще бъде на 18 февруари 2009 г. Защитата се противопостави да бъде изслушана тройната съдебно-медицинска експертиза за получените от Асенов увреждания на мозъка, преди разпитите на тези свидетели.

По искане на защитата съдът допусна събиране на още доказателства,  като призова за разпит нов свидетел и назначи изготвяне на съдебно-биологична експертиза. Тя трябва да установи дали по летвата, с която се твърди, че Ердинч Шериф е нанесъл удари по Тодор, има следи от  кръв и от коя кръвна група са те. В зависимост от резултата съдът ще разпореди съпоставка с кръвните групи на участниците в инцидента.

Добричкият окръжен съд разпита 16 свидетели по делото. Обвиняемите не пожелаха да дават обяснения на този етап от делото, като обясниха, че бързат да приключи съдебното заседание, защото имат религиозен празник.   

Пресцентърът на ДОС припомня, че според обвинителния акт, същата вечер потърпевшият бил повикан в двора на свой съсед да потуши междуличностен конфликт, предизвикан от Демир Щерев -  брат на обвиняемите. Докато Асенов разговарял с участниците в разправията, през портата на къщата влетяли Нермин Бош и Ергинч Шериф. Бош носел дървена бухалка, с която със силен замах от горе на долу ударил Асенов по главата. Потърпевшият се обърнал да види какво става, но в този момент Шериф му нанесъл втори удар по главата с дървена квадратна греда. При третия удар Асенов паднал на земята, а обвиняемите продължили побоя, дори след като съпругата и съседка на пострадалия легнали отгоре му и го защитили с телата си. НДТ

 


Сходни връзки

ГЛОБИХА СВИДЕТЕЛИ ПО ДЕЛО ЗА УБИЙСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди