изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:11 EEST
Ефективно наказание за доставчик на наркотици в Балчик    
Ред и сигурност32-годишният варненец Свилен В. Гелев ще изтърпи наказание от 2 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг затворнически режим за извършеното от него престъпление -  държане на наркотични вещества с цел разпространение. Днес той се призна за виновен пред Добричкия окръжен съд, че на 30.06.2008 г. в гр. Балчик при условията на опасен рецидив е държал 4,899 гр. хероин на стойност 377,21 лв. 

 Гелев заяви пред съдебния състав желанието си да сключи с държавното обвинение споразумение, което има значение на влязла в сила присъда. На тези основания Добричкият окръжен съд одобри споразумението за налагане на ефективно наказание на подсъдимия и прекрати наказателното производство срещу него.

На 30.06.2008 г. Гелев пристигнал в Балчик, за да достави дрога на свой редовен клиент. Докато разговаряли в паркирания на автогарата автомобил на варненеца, към тях се приближил полицейски патрул. Служител на реда поискал документите на водача и като установил, че той няма свидетелство за управление на моторно-превозно средство, разпоредил да отиде при колегата му в патрулния автомобил. Гелев тръгнал, но се забавил необичайно. По тази причина полицаят огледал патрулната кола и видял под задната й броня опаковка от „Упсарин”. Той съобщил за находката на оперативния дежурен, който изпратил дознател да направи оглед на местопроизшествието и да изземе съмнителния предмет. В опаковката са намерени 32 пакетчета с хероин. Оставената от Гелев дактилоскопична следа върху пластмасовата кутия, доказва, че той я е пуснал на земята. Гелев е със средно образование, не е женен, не работи, осъждан е четири пъти. Установено е, че е наркозависим.    

 

10.12.2008 г.                                   Пресслужба Добрички окръжен съд   

 


Сходни връзки

Ефективно наказание за доставчик на наркотици в Балчик | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди