изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:21 EEST
Ученици: „Днес не ни убиват незаконно, а законно!”    
Общество
Децата да бягат от България, друг шанс нямат. Или да бягат или да останат да управляват, защото тук ги убиват.
ИЗ КОМЕНТАРИТЕ: Това е фашизъм! И аз искам смърт! Смърт, защото смъртта с нищо не може да се изкупи *** Ще изкарат убийците дори жертви, вервайте ми *** Мили студенти единственият изход от кризата в България е Летище София!!! *** Трябва да сложите една табелка за вход на скъпата ни държава България с надпис ”Добре дошли,дайте ни парите си,и всичко що имате...Елате добри и скромни,да ще се погрижим за вас да излезте в ковчег ”


Това каза през сълзи по Нова телевизия Зарка Димова, майка на убития в София студент по фармация Стоян Балтов от Сливен, цитирана от БЛИЦ.
"Простаци убиха детето, което беше прието във всички висши учебни заведения на първо желание, което изкара отлични оценки. Моето дете е умно, красиво и играеше отлично футбол. Вече на никого не вярвам", каза още съкрушената майка. “Г-н министър на образованието, как успяхте да поздравите всички студенти и да забравите един герой? Моят син е герой и аз се гордея с него. Как не ви беше срам да не поискате една минута мълчание”, каза още Димова по адрес на министър Даниел Вълчев.
Тя посочи, че иска смърт за убийците и ако трябва ще си търси правата в Страсбург. "Не мога да ги нарека хора тези момчета, които убиват за удоволствие", каза от своя страна братът на Стоян. "Убийците ги пуснаха след два часа за 500 лева, толкова ли струва човешкият живот?", попита риторично съкрушеният брат. (Единият от заподозрените - Вили Георгиев, остана в ареста с решение на съда - бел.ред.)
Междувременно учители и ученици от Сливен разпространиха декларация-призив. В нея се казва: "Болката от трагичния завършек на живота на младия ни съгражданин Стоян Балтов, тревогата за ескалиращата и безнаказаната агресия в обществото ни, която застрашително се превръща в ежедневие, задължават всички нас да изразим протеста си срещу човешката жестокост, която вече е загубила мяра!. В XXI век законите на улицата убиват образованите, разумни и интелигентни млади хора на България и напомнят изстраданата истина на Ботев, изречена с думите: „Днес не ни убиват незаконно, а законно!”.
Учениците и учителите от Природоматематическата гимназия в Сливен "Добри Чинтулов" организират протест, който ще се проведе от 12.30 часа пред входа на старата гимназия, съобщи БГНЕС. "Изразете своята гражданска позиция! Нека всички заедно кажем „НЕ” на насилието! Да защитим децата на България!", завършват гражданите на Сливен. dir.bg
 
 
 
НДТ ПРИПОМНЯ:
Убийците на студента били кротки момчета
10 декември 2008 / News.dir.bg
“Всеки човек греши! Внукът ми е млад, напили са го приятели и е постъпил лошо.” Това каза дядото на освободения в понеделник Александър Данаилов, който е обвинен за смъртта на студента Стоян Балтов.
20-годишният Данаилов е завършил само основно образование и оттогава помагал в работата на баща си, който правел топлоизолация на строителни обекти, пише в. “24 часа”, цитиран от БЛИЦ.
“В сряда го видях за последно преди инцидента. Каза ми, че ще ходи на дискотека на следващия ден. Не очаквах, че ще стане такава беля“, коментира старецът, който също се казва Александър Данаилов.
Обвиненият за смъртоносния бой досега не бил имал криминални прояви. През лятото родителите му се развели и той останал да живее с баща си, разказаха още близките.
Другият младеж, обвинен за жестокия побой на Балтов - Вили Георгиев, бил от Благоевград и живеел в София на квартира. Студент е по икономика в Нов български университет. Работел като разносвач на пици, но никой от съседите му не го познавал отблизо. Георгиев остана в ареста с решение на съда.
"Няма данни за участие на Вили в побоя", заяви Трендафил Трендафилов, адвокат на задържания младеж, цитиран от "Стандарт". Според него той няма да се укрие или извърши друго престъпление, затова юристът ще обжалва мярката за неотклонение.
Прокуратурата освободи с постановление трупа на Стоян Балтов и баща му и чичо му потеглиха с тялото към сливенското село Камен. Днес в 14 часа нелепо загиналото момче ще бъде погребано в родното място на семейството - сливенското село Камен.
"Болно ми е, че ние изпращаме за последно момчето, а един от виновниците вече е на свобода. Как може да пуснат човек, който се е бил без причина и е гледал как ритат до смърт в главата Стоян", възмути се бащата. 20-годишният му син, студент по фармация, бе пребит до смърт в нощта срещу 5 декември пред дискотека “Амнезия“ в Студентски град в София. Според предварителната съдебно-медицинска експертиза по главата на жертвата са нанасяни множество наслагващи се удари с тъп предмет, нанесли увреждания по черепа.
В Сливен продължават проявите, свързани с искания за справедливо наказание за убийците на студента по фармация. След изготвена протестната подписка сливенските ученици се готвят за протестно шествие. Ученици и учители от ПМГ „Добри Чинтулов” организират протест срещу смъртта на младите хора у нас, който ще започне в 12.30 ч. и ще тръгне от двора на гимназията.
 


Сходни връзки

Ученици: „Днес не ни убиват незаконно, а законно!” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди