изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:30 EEST
КАМИОН СЪС ЗЪРНО ЗАТЪНА В ИЗКОП ПО УЛИЦА В ГЕН. ТОШЕВО    
НовиниСобственикът на камиона ще се жалва затова, че КАТ не му издали протокол


Камион на добричката превозваческа фирма "Корн" ЕООД Ангел Табаков ще заведе жалба в полицията срещу това, че два дни негов камион, превозващ 13 т зърно, което не било прието в държавен резерв, е затънал в изкоп по улица "Опълченска" в Генерал Тошево. Това съобщи самия Табаков. Пред медията ни тоя заяви: "Камионът ми е попаднат в дупката във вторник след обяд около 16 часа, защото улицата, където е станал инцидента изобщо не е била обезопасена. Тук ме уверяват, че някой откраднал бариерите и затова ги нямало. Това обаче не може да е така, защото предният ден тук на тази улица е затънала лека кола. Никой не дойде да ни пита имаме ли нужда от помощ. Когато стана така, че камионът затъна в изкоп на "ВиК", върху който е хвърлен едва 5 см чакъл, дойдоха полицаите и отцепиха района и веднага отнякъде се появиха и бариерите. Едва днес /б.а. - в сряда по обяд/ успяхме да изтеглим с 25-тонен кран на друга фирма камиона, който междувременно се наложи да бъде претоварен. Възмутен съм и от това, че КАТ отказаха да ми издадат протокол, защото нямало катастрофа. А аз имам нужда от него, тъй като по камиона има щети и той е застрахован. Ще подам жалба в полицията, а след като направя огледа на щетите със сигурност ще потърся обезщетение и от "ВиК". Той допълни, че за това време, в което камионът е преседял в трапа фирмата му е претърпяла щети за хиляди левове, защото не е успяла да си свърши работата си, а от друга страна два негови камиона - затъналия и още един са бездействали.
Инцидентът е станал при изпреварване на каруца. Маневрата шофьорът е предприел, защото не е имало означения по улицата, че по пътя има проблеми и ремонт. Кметът на община Генерал Тошево е коментирал пред медии, че изкопът по улицата е в рамките на проект на общината и "ВиК" в размер на 50 хил. лв.
Потърсихме за коментар по казуса и КАТ откъдето заявиха, че при липса на катастрофа не се издава протокол, защото няма реално ПТП. При такива ситуации обикновено се издава бележка, като се посочва, че щетите по превозното средство са нанесени по вина на общината или държавата, в зависимост каква категория е пътя, където е станал инцидента, допълниха още от КАТ - Пътна полиция. За НДТ Р. Стоянов коментира още по случая, че при пропадането си камионът не е бил с щети. Те са му били нанесени впоследствие, когато са се опитвали да го изтеглят, но без кран от дупката.
 


Сходни връзки

КАМИОН СЪС ЗЪРНО ЗАТЪНА В ИЗКОП ПО УЛИЦА В ГЕН. ТОШЕВО | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
КАМИОН СЪС ЗЪРНО ЗАТЪНА В ИЗКУП ПО УЛИЦА В ГЕН. ТОШЕВО
Автор: Anonymous да 2008-12-11 @ 09:55 EET
това изкуп от купувам ли идва или от копая?
КАМИОН СЪС ЗЪРНО ЗАТЪНА В ИЗКУП ПО УЛИЦА В ГЕН. ТОШЕВО
Автор: Admin да 2008-12-11 @ 10:12 EET

ОК


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди