изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:48 EEST
23-годишна родилка почина, бебето е здраво    
Здраве
23-годишна родилка е починала в многопрофилната болница за активно лечение "Света Анна" във Варна, малко след като е родила здраво момченце.


Смъртта е настъпила в 0,25 часа на 10 декември, съобщи за Дир.бг директорът на Районния център по здравеопазване д-р Веселин Балкански.
По първоначални данни причина за смъртта на момичето е т.нар. ДИК-синдром, вследствие на обилен кръвоизлив след раждането. Синдромът се изразява в образуването на множество тромби в микроциркулацията, съчетани с хеморагии. При такова състояние в организма настъпват тежки клетъчно-тъканни и органни нарушения и изходът често е фатален.
"Очакваме резултатите от съдебно-медицинската експертиза и хистологичните проби до 10 дни. Тогава най-точно можем да кажем какво е причинило смъртта на родилката. Утре ще получим и писмените обяснения на екипа, водил раждането", допълни д-р Балкански. По думите му лекарите са направили всичко възможно, като на родилката са преляти големи количества кръв и кръвни продукти. Новороденото момченце е здраво и в добро състояние.
Заместник-директорът на болницата "Света Анна" д-р Асен Станчев уточни, че това е първият подобен случай за годината, вече е извършена аутопсия на починалата, данните от която ще бъдат предоставени на проверяващите случая. Младата жена e била студентка във Варна, родом от Полски Тръмбеш.  dir.bg
 


Сходни връзки

23-годишна родилка почина, бебето е здраво | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
23-годишна родилка почина, бебето е здраво
Автор: Anonymous да 2008-12-11 @ 13:58 EET
Как е възможно в днешно време родилки да умират. Предварително не са знаели може би че може и с цезарово. Нали във Варна са най-добрите специалисти. Пак една смърт на интелигентна младеж за, тъй кратко време. Ние майките се страхуваме, какво правят тия лекари.Каква държава сме. Вечно да живеем в страх ли ?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди