изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:32 EEST
Локализиран е пожарът в Русе    
Новини

Пожарът, който избухна в сграда в центъра на Русе, все още не е загасен, но е локализиран. Началникът на противопожарната служба Димитър Павлов мобилизира всички свободни екипи на службата за борба с огнената стихия. Жертви няма. Всички хора от съседния блок са евакуирани.


Вече няма опасност пожарът да обхване близките сгради. Все още съществува риск за пожарникарите. „Няма да поставям на карта живота на хората си. Прекалено е опасно да се влиза в горящата сграда", заяви за Дарик началникът на пожарната Димитър Павлов. „Трудно ще се справим с пожара. Очаква ни много работа днес", каза още Павлов.

Огнеборците не могат да се качат и на покрива, защото той е заледен. Пожарът в бившия магазин „Office 1” на улица „Константин Иречек" пламна тази сутрин около 8 часа. Гори таванът на помещението. Сигналът за него е бил подаден от работниците, които са извършвали ремонт в сградата. Първоначално те се опитали да загасят пламъците с пожарогасители, но не са успели, след което са сигнализирали пожарната. Според Димитър Павлов пламъците може да са вследствие на извършваните ремонтни работи.

60-годишен работник отрече категорично тази версия, като обясни, че рано сутринта те все още не били използвали електрожените и ъглошлайфите. Според него причина за пожара е старата електрическа инсталация в сградата. Зачервен кабел е бил забелязан от работниците минути преди да избухнат пламъците. На мястото на инцидента се намират 5 пожарни коли, коли на полицията и Бърза помощ. Улицата е затворена за движение.

Дарик радио

 


Сходни връзки

Локализиран е пожарът в Русе | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди