изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 06:01 EEST
Баница с хероин е новият хит сред 12-годишните    
Здраве Модно сред днешните подрастващи се оказва слагането на наркотици в тестени изделия или инхалация на твърда дрога.

В Клиниката по токсикология към варненската Военноморска болница вече са регистрирани няколко случая на 12-13-годишни деца, които са яли баница с хероин. Това заяви шефът на Клиниката за интензивно лечение на остри отравяния и токсикоалергии д-р Снежа Златева, цитирана от Днес+.
Въпреки модата обаче токсиколозите отчитат като тенденция употребата на марихуана и леки наркотици от децата на тази възраст. Според подготвения от д-р Златева доклад на тема “Интоксикации, свързани с употреба на психоактивни вещества, Варна 2003 – 2008”, през тази година се наблюдава чувствителен спад на всички случаи на интоксикация с психоактивни вещества.
Според д-р Златева в практиката са имали случаи, в които деца са си инхалирали афродизиаци, докато са били на дискотека. Така в детското отделение са попаднали двама тийнейджъри с тежка хемолиза. Макар че марихуаната е най-често употребяваната дрога сред 12-13-годишните, д-р Златева уточни, че в клиниката постъпват и деца, които са взимали други наркотици. От 2003 г. до 2006 г. не сме наблюдавали случаи на интоксикации на непълнолетни, които са взели амфетамини, кокаин, психостимуланти, но в последните години интересът към тях нараства значително, заяви тя.
Според доклада на д-р Златева момичетата в тийнейджърска възраст са много по-склонни да вземат наркотици от момчетата. Причината е, че представителките на нежния пол се развиват по-бързо от младежите, поясни д-р Златева.
 


Сходни връзки

Баница с хероин е новият хит сред 12-годишните | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди