изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:42 EEST
ОДС взима петима от БНС, който си търси попълнения от независимите    
Парламент

Нови конфигурации се заформят в парламента половин година преди края на мандата му, след като в петък петима депутати от групата на Български народен съюз (БНС), обявиха, че се присъединяват към ОДС.



Това са Венцислав Върбанов и Анастасия Мозер ("Обединени земеделци") и Стефан Софиянски, Борислав Българинов и Румен Ангелов (ССД). Те напуснаха БНС заради конфликт с коалиционните партньори от ВМРО, които направиха предизборна коалиция "Напред" с партия ЛИДЕР на бизнесмена Христо Ковачки.

Така БНС остава с деветима депутати, а необходимият минимум за група е от 10 народни представители.

От БНС обаче казаха, че не притесняват от напускането на петимата им колеги. Mediapool научи, че Красимир Каракачанов и хората му ще се опитат да си набавят членове на групата сред независимите депутати, каквито настоящият парламент предлага в изобилие.

Преди време зам.-председателят на "Атака" Павел Чернев напусна групата си, стана независим, а след това се вля в БНС.

"Съвсем нормално е тези, които са разделили дясното, да се опитат да го обединят отново", коментира депутатът от БНС Бойко Ватев офертата на ОДС за създаване на обща парламентарна група на партиите членки на Европейската народна партия.

Той увери, че групата на БНС няма да се разпадне, защото оттам тръгва движение "Напред".

Някои си купуват фабрика на 8 септември, коментира земеделецът Борислав Китов решението на петимата си колеги да напуснат БНС.

Създаването на тази парламентарна група е първата крачка към дясното обединение, смята Борислав Българинов, който отива в ОДС.

Председателят на ПГ на ОДС Йордан Бакалов каза, че в момента се водят преговори с ДСБ за общата група, но още не е ясно дали те ще се присъединят към тях.

Към БНД още не е отправена покана, тъй като идеята е първо преговори да се водят с партии членки на ЕНП, поясни той.

От ДСБ заявиха пред Mediapool, че не са склонни да се обединяват в обща парламентарна група с други партии най-малкото заради това, че са влезли в парламента с отделни листи и платформи. ДСБ предлага обединение на парламентарната опозиция, но под формата на Парламентарен съюз или чрез неформален орган като съвместен координационен съвет, който да координира съвместни действия на опозицията в Народното събрание и който няма характер на предизборна коалиция.

Бакалов обяви, че от партията ще предложат на опозиционните сили в парламента среща в понеделник, за да се обсъдят параметрите на Бюджет 2009.

mediapool.bg

 


Сходни връзки

ОДС взима петима от БНС, който си търси попълнения от независимите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди