изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 12:03 EEST
СВЕТЛАНА КАМЕНОВА ОТ ДОБРИЧ СТАНА ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН ПО БОКС    
Спорт Състезателката на "Добруджа" Светлана Каменова стана европейски шампион по бокс за девойки. До титлата тя стигна в категория до 57 кг на първенството в Ямбол. Браво, момиче! Боксът в Добрич отново е на европейско равнище!

Добричлийката Светлана Каменова вдигна всички зрители и участници на крака в зала "Диана", за да изслушат химна на България на еврошампионата по бокс за девойки! Със сълзи на очи химна пя и нашето златно момиче, което е ученичка в Математическата гимназия в Добрич. На финала възпитаничката на Валентин Йорданов и Михаил Георгиев се наложи над представителката на най-силната европейска боксова школа - тази на Русия - Зинаида Мажкова. Първият рунд завърши при резултат 1:0 в полза на добруджанка. Във втория преднината набъбна на 5:0 точки. В тези минути Светлана се движеше като котка на ринга и по най-рационалния начин използваше предимствата на обратния гард. Нашата боксьорка изигра тактически правилно последната трета част, като спази всички указания на треньорите в националния тим. Състезателката ни хладнокръвно се движеше на ринга и използваше удобен момент, за да нанесе решителния удар. Рускинята, която на полуфинала отново губеше с 5:0 точки от представителка на Уелс, но успя да направи пълен обрат и да се класира за финала, сега успя да намали резултата само до 5:2. Каменова нанесе последния си кинжален удар секунди преди последния съдийски сигнал - 6:2 точки краен резултат и златен медал от европейско първенство.  По пътя до титлата добричлийката отстрани и боксьорки на Турция и Украйна. Последното голямо отличе, донесено от състезател на боксов клуб "Добруджа", бе през 2003 година, когато Мариян Момчев стана световен шампион за кадети в Букурещ. Първият ни голям успех пък бе през далечната 1952. Тогава Борис Георгив- Моката, спечели първият за родината ни медал. Това стана на Игрите в Хелзинки. Блясъкът на отличието бе бронзово, но днес сияе като злато.

Каменова е многократна републиканска шампионка по бокс във всички възрастови групи. Участва за втори път на европейско първенство. Миналата година игра осминафинал в датския град Вейле, а сега стигна до титлата при девойките. Светлана заяви, че сега мислите й са насочени към следващия еврошампионат, който догодина ще бъде в Италия. Тя е сред  състезателите, които ще попаднат и в престижната годишна класация на десетте най-добри спортисти на Добрич за 2008 година.    

Честито, Светлана!

Честито на нейните треньори, на нейните родители, на преподавателите в Математическа гимназия, на приятелите на момичето ни!

Честит европейски шампион на Добрич и добруджанци от Първото европейско първенство по бокс за момичета и девойки!

 НДТ

 


Сходни връзки

СВЕТЛАНА КАМЕНОВА ОТ ДОБРИЧ СТАНА ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН ПО БОКС | 6 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СВЕТЛАНА КАМЕНОВА ОТ ДОБРИЧ СТАНА ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН ПО БОКС
Автор: Anonymous да 2008-12-13 @ 17:56 EET
Браво на Светлана Каменова. Аз гледах мача й - тя се справи блестящо. ЗАСЛУЖАВА ДА Е НОМЕР 1 НА ГРАД ДОБРИЧ ЗА 2008 ГОДИНА
СВЕТЛАНА КАМЕНОВА ОТ ДОБРИЧ СТАНА ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН ПО БОКС
Автор: Admin да 2008-12-13 @ 19:43 EET
Това момиче транира много и заслужава европейската титла. Светлана ни донесе много радост в съботния ден и ни накара да се чувстваме горди, че сме добруджанци. Пожелавам й още много успехи!
СВЕТЛАНА КАМЕНОВА ОТ ДОБРИЧ СТАНА ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН ПО БОКС
Автор: Anonymous да 2008-12-14 @ 10:42 EET

Браво СВЕТЛЕ!

Освен че стана Европейска шампионка, тя спечели и купата за най-технична състезателка на турнира. Дано журналистите, които трявба да определят спортист на град Добрич и отредят заслуженото 1 място :)

СВЕТЛАНА КАМЕНОВА ОТ ДОБРИЧ СТАНА ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН ПО БОКС
Автор: Anonymous да 2008-12-14 @ 11:18 EET
bravo na takiva hora vupreki mizernite usloviq koito imat za trenirovki
СВЕТЛАНА КАМЕНОВА ОТ ДОБРИЧ СТАНА ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН ПО БОКС
Автор: Anonymous да 2008-12-14 @ 16:04 EET
Ако това момиче не бъде избрано за спортист на Добрич, значи журналистите и общинарите не разбират нищо от спорт.
СВЕТЛАНА КАМЕНОВА ОТ ДОБРИЧ СТАНА ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН ПО БОКС
Автор: Anonymous да 2008-12-15 @ 21:07 EET
te sega 6te se izkarat ,4e te sa doprinesli za uspeha na momi4eto,koeto se e trudilo  v ne4ove6ki usloviq,6te vidite kat tiq meduzi 6te se puknat da se snimat s neq i da q hvalqt i sled 2 sedmizi 6te zabravqt za neq

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди