изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:23 EEST
Борисов: Студентски безредици няма да допусна    
Новини
Кметът на София Бойко Борисов, председателят на групата на БСП в Столичен общински съвет Жельо Бойчев и кметът на Район „Студентски” Димитър Дилчев се срещнаха със Станимир Тодоров, който е бил със Стоян Балтов вечерта, когато Балтов почина след побой в Студентски град.


След срещата кметът на столицата призова участниците в траурното шествие в памет на убития студент да не оскверняват паметта му, предаде "Фокус".
„Надявам се политическите партии да не се възползват от това шествие или поне ние няма. Тези, които се готвят да извършват екстремистки действия, нека да знаят, че не само, че няма да срещнат подкрепа, но и ще поискаме от полицията да си влезе в ролята и да бъде безкомпромисна”, обясни кметът на София.
Станимир Тодоров каза пред журналисти, че днешното шествие не е проява на бунт, а е мирно шествие за призоваване на властите да предприемат нужните мерки.
„ Прибирахме се от дискотека. 6-7 пияни момчета ни нападнаха без причина и по жесток начин убиха Стоян”, разказа студентът. Той каза, че Бърза помощ се е забавила поне 30 минути. „Полицията дойде на мястото на инцидента и съобщиха на Бърза помощ. Но какво може да направи полицията?”, обърна се момчето към журналистите.
Спешно да се прекрати реституцията в Студентския град и той да се оформи като студентски кампос без питейни и хазартни заведения. За това призоваха на протестния митинг в Студентския град ректорите на Медицинския университет проф. Ваньо Митев и на Националната спортна академия проф. Лъчезар Димитров. Според проф. Митев на територията на Студентския град има хазарт, проституция и се разпространяват наркотици, и това се знае от всички, но не се вземат мерки. Лъчезар Димитров изтъкна, че подобни трагични инциденти биха могли да се избегнат, ако има засилено полицейско присъствие. До вторник, другата седмица, студентите искат управляващите и кметът на София да им обяснят какво ще предприемат, за да спре насилието в Студентски град и това отново да бъде място за учене.
Протестното шествие на студентите започна от Медицинския университет в София от зала "Христо Ботев" в Студентски град. Около 200 студенти се отправиха към питейното заведение, пред което беше убит Стоян, където поднесоха венци, запалиха свещи в памет на Стоян. Във шествието на студентите участват и ученици от сливенската гимназия „Захари Стоянов”. Те издигнаха лозунг „ГПЗЕ гр. Сливен ви призовава да извоюваме сигурност за децата на България”. Шествието е водено от ректора на МУ София проф. Ваньо Митев и ректорът на Националната спортна академия Лъчезар Димитров. Сред студентите могат да бъдат забелязани членове на федерацията на анархистите в България, които в сряда протестираха пред гръцкото посолство срещу убития гръцки анархист. Шествието ще приключи пред сградата на Студенска община. dir.bg
 


Сходни връзки

Борисов: Студентски безредици няма да допусна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди