изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:59 EEST
2009 – година на ужаси и супергерои - Терминатор и Папеса Йоана ще ни забавляват от екраните    
Култура

Супергерои ще ни спасяват от ужаси и през 2009 година. Киноекраните ще бъдат изпълнени със специални ефекти, насилие, фантастични костюми и апокалиптични сценарии. Машината за чудеса на Холивуд работи с пълна сила въпреки ефектите от финансовата криза.



Лошите предсказания на икономисти, политици и дори астролози за 2009 г. ще се сбъднат, и то по ужасяващи начини на киноекрана. Очаква ни война с машините в „Терминатор 4”, вампири и върколаци в „Подземен свят 3” и един неочакван край на света, предвиден от маите във филма „2012”.

 


Да се надяваме, че всички ужаси ще си останат на киноекрана и спокойно ще можем да се насладим на въображението на хората в Холивуд. Да се надяваме също и те да са в по-добра форма, отколкото през 2008 г. и да не ни залеят с поредната доза еднакви филми като „Железният човек”, „Хълк” и „Хелбой”.

 

Не без помощта на сериозна рекламна кампания един от най-чаканите филми през следващата година е „Терминатор 4”. Продължението на фантастичната сага с Арнолд Шварценегер е запланувано за 5 май, но все още дата за българска премиера не е фиксирана.

 

През изминалата седмица в интернет най-после излезе достатъчно ясен трейлър от филма и човек може да научи доста за визията и духа на новата екшън фантастика. В нея Арнолд Шварценегер вероятно няма да играе, но това няма да попречи неговият модел роботи да опустошават земята и да избиват последните оцелели хора в една неравна битка, където неволният лидер на човечеството Джон Конър (Крисчън Бейл) ще се противопостави на машините.

 

Филмите за края на света направо ще валят от небето през 2009 година. Тогава бял свят ще види „2012” – мистерия, посветена на легендата за края на календара на маите. Според нея през 2012 година ще настъпи огромна промяна, която може да доведе до гибелта на човечеството.

 

Режисьор на лентата е Роланд Емерих, който след мащабен проект като „Денят на независимостта” едва ли ще издържи на изкушението да си поиграе отново с края на света. Можем да очакваме урагани, вулканични изригвания, глетчери и изобщо всички природни стихии да заиграят по екрана, дирижирани от компютърната графика.

 

От ужасите през идната година ще ни спасяват редица супергерои. Те извират от страниците на комикса „Пазителите” и ще се покажат на голям екран на 6 март. В България „Пазителите” тръгва на 13 март и след това вече няма от какво да се плашим, защото супергероите във филма не са един или двама.

 

Не всички обаче са добри и сблъсъкът между тях може да се окаже също толкова голяма опасност за човечеството, каквато са машините в „Терминатор 4”. Графичните романи за „Пазителите” използват доста по-дълбоки и научно аргументирани персонажи в сравнение с повечето комикси, така че можем да очакваме най-после да видим на екран по-интелигентно направени супергерои от Железния човек и Хълк.

 

Свръхестественото ще ни следва по петите и в доста по-зловеща форма. Вампири и върколаци отново ще влязат в открита война в третия филм от поредицата „Подземен свят”. Вампири тийнейджъри пък ще ни разкрият чувствата си в „Здрач”, който вече излезе по американските екрани и се превърна в огромен хит.

 


Ако хората с по-нормален вкус към киното вече са ужасени, можем да ги успокоим, че 2009 г. ще ни предложи и доста драми и класически филми и въпреки кризата Холивуд няма да разчита само на комикси и апокалиптични сценарии. Предстои излизането на най-скъпия австралийски филм „Австралия” с Никол Кидман и Хю Джакман.

 

 

Лентата има големи шансове за успех на Оскарите. Новият филм на Клинт Ийстууд „Подмяната” с Анджелина Джоли ще ни изненада още на 9 януари. Драмата е доста тежка и не е типичният филм, който бихме гледали през най-депресарския месец от годината, но създателите му компенсират с качеството на сценария и актьорската игра.

 

 

Майсторът на философската драма Гилермо Ариага ще ни зарадва с още една история в стил „21 грама” и „Вавилон”. Филмът се казва „Горящата равнина” и в него играят Чарлийз Терон, Ким Бейсинджър и Дженифър Лоурънс. Те са три жени, чиито съдби се преплитат по невероятни начини, за да ни разкажат за поредната идея на мексиканския кинаджия.

 

 

Той обещава филмът да прелива от красота, тъга и много еротика. Никол Кидман, Кейт Хъдсън, Пенелопе Круз и Даниъл Дей-Луис са звездите в драмата „Девет”, посветена на живота на един филмов режисьор и неговите любовници. „Солистът” на Джо Райт пък ще ни покаже Робърт Дауни Джуниър и Джейми Фокс в трогателна история за уличен музикант в Ню Йорк.

 

 

След няколко отлагания заради кризата филмът ще излезе на 13 март. 2009 ще бъде силна година за историческото кино. У нас най-после ще видим прословутия филм „Валкирия” с Том Круз, който разказва за неуспешно покушение срещу Хитлер през Втората световна война.

 

В немския „Папеса Йоана” ще видим историята на единствената жена папа. Тя живее през 9-и век, родена е в германски град и през по-голямата част от живота си прикрива пола си, за да управлява могъщата Католическа църква.

 


Може би най-чаканият филм през следващата година ще бъде последната лента на Хийт Леджър – „Имаджинариумът на доктор Парнас”. Фентъзито на Тери Гилиъм едва ли би привлякло такъв интерес, ако водещият актьор в него не беше починал по средата на снимките, и то след скандал за наркотици.

 

Още по-интересно стана след новината, че във филма ще го заместват трима други големи актьори – Джони Деп, Джъд Лоу и Колин Фарел. Лентата ще тръгне по екраните в края на септември 2009 и можем само да се надяваме да стигне до нас преди края на годината.

novinar.net

 


Сходни връзки

2009 – година на ужаси и супергерои - Терминатор и Папеса Йоана ще ни забавляват от екраните | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди