изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:58 EET
Над 3000 ”пушиха” под прозорците на Миков    
Общество
Над 3000 служители на МВР се събраха на протеста под формата на "пушене по цигара" в градинката пред храм "Свети Седмочисленици" до централната сграда на МВР в столицата. Сред тях е бе генералният секретар на МВР Павлин Димитров.


Протестът на служителите на МВР е срещу състоянието на системата на вътрешните работи, отношението на държавата към тяхната работа, условията на труд и ниското възнаграждение.
Повече от час по обед градинката на църквата "Свети Седмочисленици" бе изпълнена от служители на вътрешното министерство, много от тях бяха в цивилно облекло. Болшинството "пушеше"в знак на протест. Те освиркаха и изгониха от градинката пред МВР Емил Рашев, председател на полицейския синдикат пред "Фокус".
Генералният секретар на МВР Павлин Димитров се присъедини към протеста на полицаите в градинката, предаде "Фокус". Той коментира, че с исканията на полицаите са основателни и според него не трябва има наказания за днешния протест. "Не съм изненадан, че има такова голямо присъствие, защото става дума за социални проблеми", каза комисар Павлин Димитров. Проблемът, пред който сега сме изправени, е решим, каза той пред участниците в мълчаливия протест, но добави, че те не могат да бъдат решени веднага, затова трябва да се продължи с диалог напред. Появата на Павлин Димитров на протеста в градинката пред храма "Св. Седмочисленици" в София бе посрещната с бурни аплодисменти от облечените цивилно служители на министерството. Димитров остана на протеста около 30 минути. "Дойдох на протеста за да изрази уважение към труда ви, добави Димитров. Обществото очаква още повече от нас, обърна се той към служителите на МВР. Всички искания трябва да бъдат инициатива на полицейските синдикати, заяви Димитров. Той добави, че проблемите на МВР не трябва да се омаловажават.
Начинът, по който се провежда протеста, противоречи на законовия ред и начина на водене на разговорите, коментира междувременно по Дарик радио министър Михаил Миков по повод мълчаливия протест на служителите не МВР. Миков каза, че се намира в кабинета си на „6-ти септември“ и потвърди, че в градинката до МВР има 3-4000 полицаи. Миков съобщи, че се търсят възможности и най-вероятно 13-та заплати в системата ще има.
Мълчалив протест на полицейски служители има и повечето големите градове пред областните дирекции на МВР, сред които Пловдив, Русе, Варна, Бургас, Сливен, Хасково, Смолян, Благоевград.
Днешната форма на недоволство бе организирана предимно чрез интернет през последните два месеца. Броженията сред служителите на МВР тръгнаха, след като стана ясно, че няма да получат коледни добавки и 13-а заплата. Миналата година те са получили средно по около 700 лева като коледни добавки, припомнят полицаи. Те настояват за увеличаване на възнагражденията на полицаите, условията на труд и въпросите с осигуряването на облеклото и хранодена на служителите на реда.
Само ден преди протеста на полицаите обаче служители на МВР се обявиха в подкрепа на вътрешния министър Михаил Миков .
В момента средната заплата на държавните служители в системата на МВР е 960 лева, а най-ниските полицейски заплати са 666 лева, сочи спраката на вътрешното министерство, огласена преди дни по повод протеста. Дир.бг
 


Сходни връзки

Над 3000 ”пушиха” под прозорците на Миков | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди