изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:09 EEST
Майката на Стоян: Нещо в България се променя    
Общество
Над 500 младежи се събраха днес в центъра на Сливен, за да изкажат своята съпричастност към болката на родителите на Стоян Балтов, който бе пребит до смърт на 5 декември т.г. пред дискотека „Амнезия“ в Студентски град.


Доживотна присъда за убийците на 20-годишният студент Стоян Балтов поискаха днес неговите близки, приятели и съученици. Стотици жители на града се включиха със запалени свещи в бдението за Стоян пред паметника на войводата Хаджи Димитър. Те поднесоха венец и цветя пред паметника на Хаджи Димитър. На лентата на венеца пишеше: "В памет на Стоян"
Пред събралото се множество майката на Стоян каза: „Никога няма да се върне моят син! Но аз се радвам, че нещо в България се променя, че толкова хора взимат присърце една кауза".
Тя разказа за своя син Стоян: "Той бе прекрасен, познавахте го. Обичаше много приятелите си. Не обичаше простаците. За съжаление, умря от техните ритници. Цял живот се е борил срещу ритниците,даже муха не е убивал, а бе убит от деца на неговата възраст. Не мога да си обясня как са видели безжизненото тяло на моя син и как нито един от тях не се намерил да каже „Спрете“!
100 процента трябва да има наказание, категоричната е почернената майка. "Стоян целият беше гримиран, за да не му се виждат раните. Няма да се оставя, в Страсбург ще отида, но случая няма да го оставя! Радвам се, че този град на Добри Чинтулов, който написа „Стани, стани, юнак Балкански“, най-накрая започна да се събужда! Искам да чуете мнението на народа! Не още 100 полицаи да отидат в Студентски град. А пет полицая да има там и да взимат по 5 хил. лв., но да си вършат работата. Защото другото е глупост", каза още майката на убитият Стоян.
В България хората трябва да живеят свободно, всеки да има свободен живот, каза още тя. Тя благодари на на медиите, на хората и призова всички, от които зависи съдбата на убийците, бързо да действат.
"Всеки ден умират нашите деца, мозъците на България. Стоян няма да се върне, но ние не трябва да се даваме. Трябва да работим за нашата страна! Когато им казах на моите двама сина:“Отивайте , махайте се“, моите синове казаха, че когато човек може и тук ще го може и не заминаха. Сега виждам, че вече не може. Бързо, много бързо трябва да се действа. Призовавам младите хора да правят своя живот. 25-годишните трябва да решат каква ще е присъдата на убийците. Все още вярвам в българското правосъдие“, каза в заключение майката на Стоян.  dir.bg
 


Сходни връзки

Майката на Стоян: Нещо в България се променя | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди