изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:23 EEST
БДЖ пусна билетите за празниците    
Новини
От днес „Български държавни железници“ въвеждат предварителна продажба на билети и резервации за седящи места за всички бързи влакове, съобщават от железопътната компания.


Железопътният превозвач въвежда тази услуга с цел предоставяне на по-голямо удобство на клиентите, планирали предварително своето пътуване с влак във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници.
Предварителната продажба на билети и резервациите за седящи места ще се извършва в във всички железопътни бюра и гари в страната.
От днес влиза в сила и новият график за движение на влаковете на БДЖ. В рамките на новото разписание железопътният превозвач запазва транспортната схема на обслужване на пътниците с ускорените бързи и бързите влакове по отношение на връзките във възелните гари и спиранията по маршрута на движение, независимо от съществуващите затруднения, породени от състоянието на жп инфраструктура и недостига на подвижен железопътен състав.
В новия график за движение на влаковете в страната са предвидени значителни намаления във времепътуванията на някои влакове. Средно между 30-40 минути по-кратко ще пътуват някои ускорени бързи влакове по основни направления между София и Варна и между София и Бургас през Пловдив.
При изготвянето на новата транспортна схема е въведена нова организация на влаковото движение по железопътната линия между София и Видин, както и в железопътния участък между София и Перник, в който влаковете ще се движат по т.нар. „тактов график".
С въвеждането на новия график за движение на влаковете в страната са подобрени и връзките между отделните категории влакове във възелните гари. За удобство на пътуващите и в съответствие с тенденциите в пътникопотока са създадени нови връзки между някои бързи и пътнически влакове в гарите Враца, Пловдив и Русе.
През 2009 г. „Български държавни железници" ЕАД въвеждат и един допълнителен международен бърз влак, който ще се движи между Букурещ и Варна през летния сезон от средата на юни до началото на септември. Дир.бг
 


Сходни връзки

БДЖ пусна билетите за празниците | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.48 секунди