изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:30 EEST
балотаж на изборите за председател на СДС    
Политика София. По предварителни данни ще се проведе балотаж на изборите за председател на СДС. До балотаж достигат Мартин Димитров и Румен Христов. Днес в 217 секции в страната 9820 членове на СДС имаха право да избират председател на синята партия и членове на Националния изпълнителен съвет.

Шестима бяха кандидатите за поста на председател на СДС - Мартин Димитров, Иван Сотиров, Александър Йорданов, Петър Паунов, Румен Христов и Цоньо Ботев.
До този момент около 20%-25% от протоколите от секциите за избор на председател на СДС са получени в Националната комисия по провеждане на вътрешнопартийни избори в партията. Той каза, че останалите протоколи трябва да бъдат предадени до утре до 10ч. сутринта. Избрани са и членове на Националния изпълнителен съвет (НИС) на СДС. От Северозападния район е избран Цветан Костов, от Северен-централен- Пламен Радонов, от Югоизточен регион- Вълчо Чолаков.
На въпрос ще повлият ли сигналите за нарушения в изборния процес на проведения избор Владимир Кисьов подчерта, че тези сигнали няма да повлиаят на резултатите.
От партията отчетоха висока изборна активност. Окончателните резултати от изборите за председател на СДС ще станат ясни в ранния следобед в понеделник. Агенция "Фокус"

ВИСОКА ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ НА СИНИЯ ВОТ В ДОБРУДЖА    
ПолитикаВисока избирателна активност отчетоха вчера от СДС, който проведе вътрешнопартийни избори за председател на синята партия. До 16 часа изборният ден бе приключил в пет от общините от областта – Шабла, Каварна, Крушари, Добричка и Тервел. Там са гласували около 95 на сто от правоимащите.

Останалите са отсъствали по извинителни причини, най-вече пътувания, съобщиха от областното ръководство на партията. Преобладаващото мнение на гласувалите за председател на партията е за Мартин Димитров, а за член на НИС – за Христо Кирчев. В останалите три общини от областта, включително и в Добрич, изборният ден продължава до 17 часа. Крайните резултатите от вота се очаква да станат известни по-късно тази вечер. Около 20 часа се очаква бюлетините от Добричка област да отпътуват за София. НДТ

 


Сходни връзки

балотаж на изборите за председател на СДС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди