изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:18 EET
ТОРТА КОЛЕДНА ЗВЕЗДА    
КулинарниПРОДУКТИ: 150 г захар, 5 бр. яйца, 3 с. л. (30 мл) вода, 200 г бадеми, 50 г какао, 3 ч. л. (15 г) нескафе, 25 г нишесте или брашно; За пълнежа: 200 г конфитюр от ягоди, 4 с. л. (40 мл) ром; За крема: 250 г масло, 100 г пудра захар, 3 бр. яйца, 150 г течен шоколад, 4 с. л. (40 мл) ром.

 

ПРИГОТВЯНЕ: На блата: Жълтъците се разделят от белтъците. Разбиват се на крем със 100 г захар и водата. Белтъците се разбиват с останалата захар на сняг и се прибавят към жълтъците. Смесват се бадемите, какаото, кафето и нишестето и също се прибавят към жълтъците. Сместа се разбърква леко и се изсипва в намаслена тефлонова кексова форма и се пече около 45 минути в предварително загрята до 160 градуса фурна. Блатът се изважда от формата и се оставя върху решетка да изстине. След това се изрязва във формата на 8 лъчева звезда и в хоризонтал се нарязва на 3 отделни блата.

На пълнежа: Конфитюрът се разбърква с рома и с получената смес се пълни звездата.

На крема: Размекнатото масло се разбива с пудрата захар. Прибавят се яйцата, течния шоколад и рома. Всичко това се разбива добре и с едната част от крема се намазва тортата отстрани, а с останалата част с шприц с кръгъл отвор се правят ленти отгоре върху звездата. Украсява се по желание.

 


Сходни връзки

ТОРТА КОЛЕДНА ЗВЕЗДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди