изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:33 EET
Заради дупка на пътя семейство загуби детето си    
Ред и сигурност
Семейство от Пловдив заведе безпрецедентно дело за безхаберие срещу националната агенция "Пътна инфраструктура". Съпрузите настояват тя да им изплати 200 000 лева обезщетение, защото заради неасфалтирана дупка на пътя катастрофирали.


 При инцидента на място загинало едно от децата им, предаде Нова телевизия.
Семейството пътувало с личния си автомобил по пътя Сухозем - Стрелци. Посред бял ден, на прав участък, мъжът карал с 80 км в час. На предната седалка до него се возел 6-годишният му син Георги. Мъжът не успял да види огромната дупка, тъй като клоните на дърветата хвърляли сянка.
Мъжът разказва, че на пътя нямало табела, която да предупреждава за опасността. Огромната дупка била от три години. Въпреки това следователите не потърсили вината в агенция "Пътна инфраструктура", която е задължена да поддържа републиканската пътна мрежа, но се усъмнили, че детето е починало, защото родителите не се грижили за него и започнали разследването в тази насока.
Семейството е завело иска към агенцията в Административния съд в Пловдив. Ако осъди държавната агенция и получи обезщетението, семейството възнамерява с парите да възстанови занемарената детска площадка до къщата им, където до преди година там заедно с другите деца е играел и синът им.  dir.bg
 


Сходни връзки

Заради дупка на пътя семейство загуби детето си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди