изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:42 EEST
Ковачки ”влезе” в парламента    
Парламент
Парламентарната група Български народен съюз (БНС) занапред ще се нарича ПГ "Движение Напред". Това съобщи пред журналисти в Народното събрание председателят на групата и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.


Така се поставя основата на парламентарното присъствие на Движение "Напред", посочи Каракачанов, цитиран от БТА. Той добави, че в преименуваната група влизат ВМРО, ЗНС, "Гергьовден", "Обединени земеделци" и Павел Чернев, председател на партия "Свобода".
Заместници на Каракачанов в ПГ на движението са Ася Михайлова, Борислав Китов и Борис Ячев. В началото на пленарното заседание днес беше съобщено, че Ася Михайлова и Любен Дилов напускат ПГ на ОДС. До момента и двамата бяха в коалиция ОДС, като представители на "Гергьовден".
ВМРО и "Гергьовден" имат обща история от предишни избори и ние не отиваме на ново място, посочи Дилов. По думите му СДС продължава да решава проблемите на миналото. Искаме да гледаме напред и да се движим напред, заяви Дилов. На практика ПГ на ОДС не съществува от онзи ден, когато към нея се присъединиха нови депутати и предстои това да направят и други народни представители, допълни той. Депутатът посочи, че oтношенията между "Гергьовден" и ОДС остават добри.
Красимир Каракачанов отбеляза, че в близките дни официално се очаква да бъде обявено създаването на коалиция между Движение "Напред" и "Гергьовден" за участие на предстоящите избори. Той добави, че засега "Обединени земеделци" не са подали заявка за напускане на ПГ на БНС и затова засега те не са изключени и от новата група.
В края на миналата седмица Венцислав Върбанов от "Обединени земеделци" съобщи пред медиите в парламента, че той и Анастасия Мозер напускат ПГ на БНС. Дир.бг
 


Сходни връзки

Ковачки ”влезе” в парламента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди