изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:59 EET
ДАНС ”удари” кмет, присвоявал пари    
Ред и сигурност
Кметът на град Левски Георги Караджов е обвинен за длъжностно присвояване в големи размери.


В резултат на разследване на служители на Териториална дирекция на ДАНС- Плевен районен прокурор Рени Кирилова е повдигнала обвинение срещу Караджов, се казва в съобщение на агенцията до медиите, съобщи БТА. Не се уточнява обаче за какви суми става дума.
Кметът, който управлява втори мандат, е покровителствал една строителна фирма, създадена месец преди да спечели 3 обществени поръчки за ремонт на градска инфраструктура. Караджов осъществявал натиск над свои подчинени за съставяне на неверни приемо-предавателни протоколи за резултатите от ремонта, както и сам е подписвал неистински документи, с които са се облагодетелствали трети лица. Максималното наказание за повдигнатите обвинения срещу Георги Караджов е лишаване от свобода до 15 г.
Повдигнати са обвинения и на двама служители на община Левски. И срещу тримата са взети мерки за неотклонение, съобщиха още от ДАНС, но не уточниха какви са те.
Очаква се утре наблюдаващият прокурор да внесе в Районен съд-Левски искане за налагане на мярка за процесуална принуда "отстраняване от длъжност" на кмета Георги Караджов. dir.bg
 


Сходни връзки

ДАНС ”удари” кмет, присвоявал пари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди