изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:34 EEST
Бламираха ин-витро фонда    
Парламент
НДСВ напусна пленарната зала, след като депутатите отхвърлиха предложението в Бюджет' 2009 да се заложи създаването на фонд, който да финансира процедурите ин-витро.


Шест гласа не достигнаха предложението, направено от Антония Първанова (НДСВ), да бъде прието, 96 от народните представители гласуваха „въздържал се”, съобщи Фокус.
От бюджетната комисия на парламента са направили друго предложение - 10–те млн. лева от излишъка от 2008 година, предназначени за ин-витро програмата, да се прехвърлят за 2009 година. Според това предложение Министерството на здравеопазването трябва да отпусне други средства до 10 млн. лева по същата програма.
Председателят на ПГ на НДСВ Пламен Моллов обясни напускането на жълтите депутати с думите, че гласуването е било опорочено и поиска проверка на кворума. Депутатите от опозицията също напуснаха залата. Заместник-председателят на "Атака" Павел Шопов каза, че не са отчетени два гласа на депутати от "Атака" в полза на предложението на Първанова. Нямаме друго определение, освен безотговорност, заяви председателят на ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов. Той посочи, че народни представители са отказали да се регистрират при проверката на кворума, за да не продължи приемането на бюджета за 2009г. По думите му, спорът е бил не за това дали изобщо да се отпускат пари по програмата, а под каква форма това да стане. Йордан Бакалов от ОДС отбеляза, че това не е проблем на опозицията, а на тройната коалиция.
По-рано днес председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна с представители на сдружение "Зачатие" и фондация "Искам бебе" по повод предложението. Пирински посочи, че представителите на неправителствените организации са били скептично настроени по отношение на понятието програма, без да има структура, която да насочва тези средства там, където са необходими. Председателят на парламента каза още, че е поел ангажимент в първите дни на януари в началото на новата пленарна сесия Комисията по труда и социалната политика да обсъди законопроекта, който предвижда създаването на фонда.  dir.bg
 


Сходни връзки

Бламираха ин-витро фонда | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди