изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:21 EEST
Антония Първанова: Изненадващо е, че в последния момент фондът за ин-витро процедури не намери подкрепа    
Парламент София. Изненадващо е, че в последния момент една супер прозрачна система за разпределение на средствата за ин-витро манипулации не намери подкрепа. Това каза пред Агенция “Фокус” д-р Антония Първанова, депутат от НДСВ. Първанова допълни, че след като не се приема прозрачното, интересът е към непрозрачното.

„Странно е поведението на колегите, защото законопроектът за създаване на Фонд за процедури ин-витро е разработен от неправителствените организации на специалистите, от организациите на пациентите от правния отдел на Министерство на здравеопазването”, каза депутатът и уточни, че разработването на този правен документ участва и омбудсмана, консултиран е и с правния отдел на Министерски съвет. „В момента през касата се плаща по 1500 лв. за 1000 души, които имат нужда от манипулации. Това нарушава равния достъп и солидарността, което е недопустимо в здравното осигуряване”, коментира Антония Първанова. По думите й, програмата на Министерство на здравеопазването се занимава с профилактика и превенция, печата брошури и прави лекции. „Ние не искаме да печатаме брошури и да правим лекции, ние искаме реални действия”, каза Първанова. Тя каза, че е изумена, защото всичко, което е заложено в предложението за създаване на Фонд ин-витро е съгласувано с директивите на Европейката комисия. “Ако се твърди, че директивите на ЕК не са достатъчно прозрачни, то ние сме най-прозрачната и некорумпираната държава в Европа, което не е факт. Факт е, че България беше обявена на последния форум по здравеопазване, организиран от ЕК, за най-корумпираната държава в здравеопазването”, допълни Първанова.
Росица ГЕОРГИЕВА

Антония Първанова: Не може едно гласуване да доведе до разцепване на коалицията
16 декември 2008 | 19:33 | Агенция "Фокус"
София. Не може едно гласуване да доведе до разцепване на коалицията. Това каза пред Агенция “Фокус” д-р Антония Първанова, депутат от НДСВ. Първанова допълни, че на заседанието на парламентарната група на НДСВ не са говорили за това дали да напуснат коалицията. „Днес напуснахме пленарна зала, защото имаше пултове, които не работеха и имаше неотчетени гласове при гласуването. След това председателят на нашата парламентарна група поиска почивка, но това му беше отказано. Вместо да му се даде думата да поиска почивка, започна следващото гласуване”, обясни д-р Първанова и допълни, че така е била отнета възможността да се докаже, че гласуването е компрометирано.
Росица ГЕОРГИЕВА

 


Сходни връзки

Антония Първанова: Изненадващо е, че в последния момент фондът за ин-витро процедури не намери подкрепа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди