изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:07 EEST
СПЕКТАКЪЛ НА УЛТРАВИОЛЕТ УЧИ ДЕЦАТА НА БЕЗОПАСНО ДВИЖЕНИЕ    
Общество"Чрез спектакъла "Спри, дете!" сдружение "Деца в Европа" дава своя принос в една от най-страшните и най-жестоки войни в света - войната по пътищата.

За да няма разплакани очи, децата трябва от най-ранна възраст да бъдат учени на правилата на движение". Това каза в приветствието си към присъстващите на премиерата на спектакъла на ултравиолет "Спри, дете!" председателят на УС на сдружение "Деца в Европа" Мариана Статева. Постановката бе представена за първи път миналата вечер, на сцената на куклен театър "Дора Габе". Сред гостите бяха зам.-кметът на Добрич Камелия Койчева, зам.-областният управител Олга Задгорска, представители на общинската администрация, общински съветници, директори на детски градини, учители, родители и приятели. Камелия Койчева поздрави децата-актьори и отправи към присъстващите мили пожелания, свързани с коледните и новогодишни празници. Тя връчи на участниците в спектакъла красиви коледни подаръци.
Спектакълът на ултравиолет "Спри, дете!" е предназначен за деца на възраст от 5 до 12 години. По изключително достъпен начин той учи малките зрители на основните правила за безопасно движение. Режисьор на постановката е актьорът в ДКТ "Дора Габе" Димитър Ялнъзов, сценография - Елисавета Качулева, музикално оформление - Пламен Димов. Участват децата-актьори Биляна, Виктория, Десислава, Кристияна, Мертин, Мила, Мирослав, Момчил, Николай, Симона, Сияна, Шермин и Яна. През следващата година постановката ще бъде представена пред деца от предучилищна и начална училищна възраст от Добрич.
Спектакълът "Спри, дете!" бе изготвен благодарение на едноименен проект на сдружение "Деца в Европа", който бе финансиран по Програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност на община Добрич. Партньори на сдружение "Деца в Европа" са ДКТ "Дора Габе", "Пътна полиция", детски клуб "Марияна" и в. "Нова добруджанска трибуна". НДТ
 


Сходни връзки

СПЕКТАКЪЛ НА УЛТРАВИОЛЕТ УЧИ ДЕЦАТА НА БЕЗОПАСНО ДВИЖЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди